Dilluns 22 abril 2024

Dilluns 22 abril 2024

INMUJERES: plataforma Mèxic Rumb a la Igualtat Substantiva

 

 

El Instituto Nacional de las Mujeres (Inmujeres) conjuntament amb ONU Dones Mèxic van presentar la plataforma digital “Mèxico Rumbo a la Igualdad sustantiva”. 

Aquesta Plataforma representa una eina que permetrà conèixer els avenços i àrees d’oportunitat de les 32 entitats federatives en matèria de transversalització de la perspectiva de gènere.

La informació d’aquesta plataforma està conformada per cinc grans temes: marc normatiu, programes per a la igualtat, pressupostos estatals, comptes públics i una vida lliure de violència per a les dones i les nenes.

En una reunió amb les i els representants de la Conferéncia Nacional de Gobernadores (Conago), la secretària Executiva d’ Inmujeres, Marcela Eternod Arámburu, va demanar al governador de l’estat de Yucatán i coordinador de la Comisión para  la Igualdad entre Mujeres y Hombres de la Conago, Rolando Zapata Bell, que aquesta plataforma sigui presentada a la propera reunió de governadors per a la seva difusió a tot el país.

De la mateixa manera, es farà difusió tant a la Cámara de Diputados com en la de Senadores i en organitzacions civils: “Els demanarem a totes les nostres organitzacions aliades i a les organitzacions de la societat civil una gran difusió”, així ho va esmentar Eternod.

Va dir que la riquesa d’aquesta gran eina “no només és el que ja vam aconseguir conjuntar, gràcies a les dones que sempre han estat aquí buscant, verificant”, sinó que a més és una eina que està viva i s’ha de mantenir actualitzada, es tracta d’un treball permanent i constant”.

“Que aquesta eina mostri el panorama, els reptes i desafiaments que encara tenim en matèria d’harmonització; tot el que hem d’impulsar en els pressupostos en el cicle de la planificació de la política pública”, ha expressat.

Així mateix, Eternod va deixar clar que són eines “però el que necessitem és fer un pas molt significatiu perquè la voluntat política en els municipis i estats es comprometi en una agenda que és indispensable per al progrés de la nostra societat”.

“La igualtat entre dones i homes és la millor eina que tenim per al progrés, el creixement econòmic, la inclusió, per disminuir la discriminació, prevenir la violència. Necessitem accelerar el pas i fer compromisos del més alt nivell”.

En la seva intervenció, la representant d’ONU Dones a Mèxic, Belem Sanz Luque, va dir que la plataforma que avui es llança, després d’anys de molta feina, és d’una gran innovació.

Va assegurar que “no hem vist eines d’aquesta naturalesa en altres països com ho ha aconseguit Mèxic, i fer-la pública permet tant conèixer els avenços en les entitats federatives en matèria d’igualtat de gènere, com identificar a on són les àrees d’oportunitat. La finalitat última d’aquesta plataforma és que el govern, en aliança amb la societat civil, l’acadèmia, les i els congressistes, la puguin utilitzar per incidir en aquelles eines de política pública que podrien ser enfortides”.

 

 La plataforma 

 

Compartir

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Amada Santos

Amada Santos

Fotoperiodista i Socióloga. Activista Feminista, Defensora DDHH i Cooperant. Presidenta de la XIDPIC.Cat. Co-coordinadora i Editora de La Independent. Coordinadora Internacional a la RIPVG
Search

There is no Event

Butlletí de notícies

Subscriu-te al nostre butlletí setmanal amb les darreres notícies publicades.

També et pot interessar

L’autonomia econòmica de les dones segons l’IND d’Argentina i ONU Dones

 “Desafiaments per a l’autonomia econòmica de les dones”  a través d’una Taula de diàleg al Salón San...

tere moll

Les nenes poden canviar el futur

    OPINIÓ El 19 de desembre de 2011, l’Assemblea General de les Nacions Unides...

Núria Alabao: “En aquest context d’aturada productiva cal garantir uns mínims vitals a tothom»

València, 1976, Núria Alabao és periodista, responsable de feminismes a CTXT. També és doctora en...