Divendres 23 febrer 2024

Divendres 23 febrer 2024

Compartir

Homenatge a Antonina Rodrigo

Per Montse Fernández Garrido, advocada feminista

El passat dia 3 de novembre l’escriptora granadina Antonina Rodrigo va rebre un nou homenatge. Se li va lliurar la medalla de la Fundació Internacional Olof Palme, amb seu a Barcelona.

L’acte va tenir lloc en el magnífic Saló de Cent de l’Ajuntament, acte que va anar a càrrec de l’alcaldessa, Ada Colau, i la Presidenta de la Fundació, la socialista Anna Balletbó.

La medalla es lliura anualment, des del 2004, a grans personatges, nacionals i internacionals, que s’hagin destacat en la defensa dels drets humans.

ANTONINA RODRIGO 2 OP

L’homenatge havia de celebrar-se a la primavera, però va haver de posposar-se a causa del coronavirus. I per aquest mateix motiu i a pesar que hi havia inscrites un gran nombre de persones per a acudir a l’acte, va haver de realitzar-se en petit comitè. Tan sols sis persones. L’alcaldessa, la presidenta de l’entitat que
atorga el guardó, Antonina Rodrigo i tres de les seves amigues.

Les intervencions, que van ser molt belles i es publicaran en breu, van emocionar l’homenatjada. I les breus i encertades paraules d’aquesta també van emocionar les presents. Van ser aquestes: “Agraeixo profundament la distinció que m’atorga La Fundació Internacional Olof Palme. Persona que no va alterar en cap circumstància, el tremp de la seva lluita humanista, des del compromís social. La seva traïdorenca mort va sacsejar i va elevar les consciències del món. Així, voldríem que aquest acte constituís un gest de justícia a la seva memòria, i a la de les dones i homes que han enriquit el patrimoni cívic, intel·lectual i social i van ser oblidats. Des del pacifisme va lluitar contra tots els règims dictatorials del món, especialment amb oberta denúncia al franquisme, com a règim feixista. La seva lluita la va portar al carrer sota el lema: Per a la
llibertat d’Espanya. Es tractava de recollir fons destinats als partits de l’oposició a la dictadura. Molt especialment, va facilitar la creació de guarderies infantils i centres d’educació preescolar; per a nosaltres, va facilitar l’entrada de la dona al mercat laboral i, per consegüent, la igualtat de gènere. Gràcies Olof Palme.

La insigne escriptora no deixa de rebre premis i condecoracions, ja en són més de vint, perquè és admirada en tots els racons de la nostra geografia, per la seva gran categoria professional i per la seva enorme bondat i solidaritat.

 

ANTONINA RODRIGO 3 OP

Compartir

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Search

There is no Event

Butlletí de notícies

Subscriu-te al nostre butlletí setmanal amb les darreres notícies publicades.

També et pot interessar

Cal escoltar la veu de les dones amb discapacitat en la pandèmia del coronavirus

    En aquesta pandèmia del Covid 19, Dones no Estàndars i atres associacions han...

Catalunya: Escola Feminista d’Estiu / Tardor 2020 / La Independent / Notícies Gènere

  Degut a la Covid-19, aquest any l’escola no ha estat d’estiu sinó que serà...

Feministes Indignades participen en la Jornada CONTRA EL PATRIARCAT I EL CAPITAL, CONSTRUÏM ALTERNATIVES FEMINISTES

Feministes Indignades participem en la Jornada pel Dia Internacional de la Dona Treballadora CONTRA EL...