Dijous 08 juny 2023

Dijous 08 juny 2023

Compartir

Girona: Mor Francina Boris, referent de la ràdio a Catalunya i col·legiada d’honor del CPC / La Independent / Notícies gènere

Francina Boris, més coneguda com a Paquita Boris, va ser una pionera de la ràdio en català i un referent en la difusió de la cultura popular del país a través dels seus programes a Ràdio Girona.

 

 

(Fotografia de l’Arxiu Municipal de Girona)

 

Nascuda a Girona al 1915, amb només 18 anys Francina Boris es va convertir en la primera veu de Ràdio Girona, que en aquest moment era una filial de Ràdio Associació de Catalunya. Era 1933 i mesos després es va traslladar a Barcelona, on va treballar a la filial barcelonina durant la Guerra Civil. Precisament era ella qui llegia els butlletins de guerra des del Palau de la Generalitat.

Al 1942 va tornar a Ràdio Girona, on des de la dècada dels 50 i fins fa només 10 anys va conduir el programa Nostra Dansa cada diumenge, convertint-se en un referent en la difusió de la sardana i la cultura popular. Boris també presentava a la mateixa emissora Les hores de l’amistat i Salvem la natura. 

Compartir

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Tona Gusi

Tona Gusi

Fundadora i Co-coordinadora de La Independent. També és psicòloga menció en Psicologia d'Intervenció Clínica i menció en Psicologia del Treball i les Organitzacions.

There is no Event

Butlletí de notícies

Subscriu-te al nostre butlletí setmanal amb les darreres notícies publicades.

També et pot interessar

‘Llengua materna’. El somni d’una llengua pròpia

Catalunya: En circulació el Butlletí Núm 83 de la Xarxa Feminista / La Independent / Notícies gènere

“Dones que lluiten. Històries que inspiren”: Teresa Cortina Cirera