Feminis per la

Compartir

Fora la justícia patriarcal dels nostres cossos, de la nostra vida i del nostre territori! / Feministes per la Independència

Ca la Dona dóna suport al manifest i us convidem a sumar-vos-hi i adherir-vos-hi. Aquest manifest és una crida a totes les Feministes contra la repressió de l’Estat espanyol que vulnera de manera sistemàtica els drets més elementals de les persones.

Posem en el centre allò que ens uneix: drets i llibertats – el dret a decidir sobre els nostres cossos, les nostres vides i el nostre país – més enllà de les sigles, de les identitats polítiques, de si som o no independentistes.

El que ara està en joc són els drets socials que tant ens ha costat aconseguir al llarg de la història feminista. Aquests drets i la nostra llibertat com a dones i com a ciutadanes són innegociables i irrenunciables.

Els drets socials són drets humans de totes i per a totes les persones sigui quina sigui la seva procedència o identitat nacional, la seva orientació sexual, la seva cultura…

Es tracta de drets a una ciutadania lliure de decisions polítiques racistes i excloents. Cap persona és il·legal i cap persona pot ser perseguida, imputada, represaliada i empresonada per les seves idees polítiques.

No podem permetre que siguin vulnerats els drets dels pobles a la seva autodeterminació, a decidir el seu futur lliurement.

La justícia institucional criminalitza i estigmatitza qualsevol persona que sigui dissident o desobedient, saltant-se la presumpció d’innocència per tal de voler-nos submises i obedients. Ho estem veient a casa nostra, amb les preses i presos polítics, amb les persones imputades i represaliades, algunes encara en espera de judici.

La justícia ens afecta a totes, com les dones represaliades del “coño insumiso”, els joves d’Alsasua… i com en molts altres casos en els quals podem veure clarament reflectida la justícia patriarcal que castiga qualsevol desobediència.

L’Estat espanyol és hereu del franquisme que encara impregna les institucions i, amb la llei mordassa, amb l’aplicació de l’article 155 i amb altres mesures de caire repressiu i punitiu, continua controlant la vida de totes nosaltres, la vida i la llibertat de les dones que sempre hem estat transgressores.

A pocs dies de la sentència sobre les preses i presos polítics, volem expressar la nostra inquietud i el nostre rebuig, perquè, sigui quina sigui aquesta sentència, el que pretén és crear simbologia judicial patriarcal, deixant ben clar qui ostenta el poder, qui mana i qui són els súbdits.

Amb aquest manifest us convidem a sumar-vos a expressar el rebuig a la repressió i a la politització de la justícia. Us encoratgem a adherir-vos a aquest manifest per tal de fer palesa la nostra força i la nostra solidaritat feminista com ho hem fet en moltes altres ocasions, sense excloure ningú, escoltant i escoltant-nos i posant en el centre la sororitat i les solidaritats compartides.

Fora la justícia patriarcal dels nostres cossos, de la nostra vida i del nostre territori!

 

Compartir

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Amada Santos

Amada Santos

Fotoperiodista i Socióloga. Activista Feminista, Defensora DDHH i Cooperant. Presidenta de la XIDPIC.Cat. Co-coordinadora i Editora de La Independent. Coordinadora Internacional a la RIPVG

També et pot interessar