Dijous 29 febrer 2024

Dijous 29 febrer 2024

Compartir

Figueres: Igualtat de Gènere en la Comunicació Audiovisual. Convocatòria de la Beca Montserrat Minobis /La Independent / Notícies Gènere

Convocada la Beca Montserrat Minobis per impulsar els estudis d’igualtat de gènere en la Comunicació Audiovisual.

 

Foto Lídia Vilalta

 

L’Ajuntament de Figueres fa pública la convocatòria de la primera edició de la “Beca d’investigació en comunicació Montserrat Minobis”. La beca es per a projectes sobre la igualtat de gènere en l’àmbit de la comunicació audiovisual.

Els convocants són: Associació de Dones Periodistes de Catalunya i el Col·legi de Periodistes de Catalunya, amb el suport de l’Ajuntament de Figueres, la Diputació de Girona i L’Institut Català de les Dones.

La dotació es de 5.000 € i el període de presentació de projectes durarà 2 mesos. Un cop adjudicada la beca la guanyadora o el guanyador disposarà d’un període de 10 mesos per a la presentació del treball.

L’Ajuntament de Figueres farà pública les bases de la convocatòria, així com dels terminis de presentació i adjudicació de la beca al web de l’ajuntament de Figueres 

Francesc Cruanyes, figuerenc, periodista de RTVE i director del programa “Tot a Europa” de Ràdio-4 diu amb motiu de la convocatòria de la Beca d’investigació Montserrat Minobis que: “Més enllà del perfil professional prou conegut de Montserrat Minobis m’agrada reivindicar-ne els inicis i els principis ètics i morals que la van guiar. Encara no tenia 20 anys que ja treballava a Ràdio Popular de Figueres, molt abans de l’aparició de les emissores locals. Allà, el seu rol ultrapassava el de locutora, que en mitjans com aquell era l’habitual reservat a les dones. Guionista, redactora…, periodista! Periodista compromesa amb l’àmbit local, comarcal i nacional, compromesa amb el país, amb la lluita antifranquista, amb els drets socials i polítics, amb els valors, amb els drets humans. I amb el dret de les dones.

Això, que avui constitueix una carta bàsica d’obligat compliment, ho hem de saber situar en el marc repressiu i reprimit dels anys 60, en un entorn dominat pel règim d’una dictadura avalada per la majoria de poders fàctics. També per l’Església oficial, a despit d’ellamateixa, que es tenia per cristiana i era amiga de tants capellans ‘progres’.

Mort Franco, Montserrat Minobis no va donar cap lluita per aconseguida. Arreu on la va dur la seva extensa trajectòria va persistir en aquells principis que ja la van fer ‘gran’ a l’Empordà”.

 

 

 

Compartir

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Teresa Carreras

Teresa Carreras

Periodista, activista i feminista. Secretaria de la XIDPIC.CAT-XIPVG. Coordinadora de GAMAG Europa, expresidenta APEC. Corresponsal setmanari El SIGLO, Ha treballat a RTVE.
Search

There is no Event

Butlletí de notícies

Subscriu-te al nostre butlletí setmanal amb les darreres notícies publicades.

També et pot interessar

Joan Herrera: “Impulsarem l’aprovació de la Llei per la Igualtat perquè desaparegui la desigualtat, clarament injusta, entre homes i dones”

  Joan Herrera, candidat per Iniciativa Catalunya-Verds (ICV) a les eleccions al Parlament de Catalunya....

Tona Gusi: La Xarxa Internacional denuncia l’incompliment del capitol J de l’acord de Beijing

    Tona Gusi, sotsdirectora de ‘La Independent’ i vicepresidenta i coordinadora de la Xarxa...

Les dones sempre poc visibles?

La Manifestació del moviment solidari mundial contra l’explotació i l’opressió té la cita enguany al...