Dijous 30 maig 2024

Dijous 30 maig 2024

Compartir

FC Barcelona Femení Campiones de la Lliga F

Per Inés Sanjurjo Álvarez: Text i Foto

Les dones del Barça femení ho han aconseguit, han guanyat indiscutíblement i amb moltíssima superioritat, la lliga de futbol femení. La copa de la reina no la guanyaran aquest any, per l’expulsió degut a l’ al·lineació errónea de la davantera brasileria Geyse Ferreira (18).

Quatre vegades consecutives han guanyant La Lliga de fútbol femení a l’estat Espanyol. El passat diumenge a l’estadi Johan Cruyyf, l’ equip femení del FC Barcelona ho a aconseguit una altra vegada.

Després d’una temporada més que espectacular i que fa callar totes les veus alarmistes, les d’aquells i aquelles que deien que no guanyarien tant fàcilment sense l’extraordinària capitana Alexia Putellas. Ara hauran de callar i disfrutar, ja que tenim un equip molt sòlid, i amb les renovaciones de bona part del conglomerat de dones que hel formen podem afirmar ben clarament que ho continuarem gaudint per molts anys, i amb totes les garanties, de coratge i força al camp. Des de fa ja molts anys ens ho estan demostrant totes les jugadores.

Guanyar quatre vegades consequtives és un fita més que increible, i aquesta vegada ho han aconseguit sense perdre cap partit.

El nostre FC Barcelona Femení ens deixa veure en cada partit la seva gran capacitat de germanor, és fonamental la forta unió que tenen totes les jugadores.

Ja fa anys que jugan plegades la gran majoria i treballen cada dia amb una gran armonia. Això és nota molt i fan que el seu joc sigui encomanadís de riquesa d’idees, jugades exraordinaries, i contínues habilitats mentals i físiques. Totes elles poseeixen un esperit lluitador que fa que no existeixin les males cares ni rencors, encara que com en tots els equips és produeix una gran competitivitat per jugar el máxim de partits i minuts. I amb la gran quantitat de jugadores extraordinaries amb les que pot comptar actualment l’entrenador de l’ equip femení del Barça Jonatan Giráldez Costas, el cual ens té molt acostumades a les seves rotacions impredibles i que fan millorar en cada partit el rendiment de totes les jugadores. Tant en el àmbit físic com en el psicològic i això ho podem veure i és reflecteix en cada partit, són unes cracks, i estem molt orgulloses de poder gaudir d’elles i que ens facin aquestes fantastiques demostracions. Tot això acompanyat de la humilitat i respecte que les caracteritza.

Cal destacar el gran moment que estan visquent actualment Caroline Graham Hansen (10), la jugadora noruega que és una de les millors davanteres del món, lesionada dues vegades consequtives i que ha tornat amb molta força. Els seus gols i la seva gran intel·ligència fa que ens estigui donant els gols més decisius en els últims partits, tant en la Champions League, con en la Lliga Femenina. Esperem que aquesta jugadora sigui una de les més aclamades i destacades, i desde aquí i des del camp reclamen sense cap tipus de dubte que s’ha guanyat a base de treball i de competir diàriament amb totes les ganes i força. Si tot segueix així tindrem un lloc als premis internacionals de dones del món del futbol. No crec que actualment s’estigui reflectint en els mitjans informatius esportius, és una dona extraordinària, tant dins com fora del terreny de joc, i hauria d’apareixer a totes les llistes de jugadores destacades internacionalment.

Cal destacar també la reaparició de la millor jugadora de futbol del món actualment, Alexia Putellas, en aquest partit contra l’ Sporting de Huelva, exactament el mateix equip amb el qual és va lessionar. Aquesta lessió la ha deixat fora dels estadis de futbol 300 dies. La gran capitana ha estat continuament viatjant amb les seves companyes, i donan’ls-hi el màxim del seu suport i fortalesa tant dins com fora i aquest suport ha estat tambè, molt important per aconseguir aquesta lliga Femenina 2022/2023. Esperem que el dia 3 de juny podrem gaudir de tornar a veure la nostra capitana a la Womens Champions League.

Compartir

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Search

Butlletí de notícies

Subscriu-te al nostre butlletí setmanal amb les darreres notícies publicades.

També et pot interessar

La dona africana, prioritat en la ‘diplomàcia preventiva’

L’ Agenda Dona, Pau i Seguretat ha de sortir de la teoria i ha...

NI MORTES, NI PRESES, NI CLANDESTINES. ENS VOLEM VIVES I LLIURES!

28 SETEMBRE 2017 DIA INTERNACIONAL PER LA DESPENALITZACIÓ DE L’AVORTAMENT NI MORTES, NI PRESES,...

8 de marzo DIA INTERNACIONAL DE LA MUJER. Aproximación histórica

Sobre el 8 de marzo existen diversas versiones. La más conocida es la de un...