Dimarts 21 març 2023

Dimarts 21 març 2023

Eulàlia Tort i el seu llibre “Converses amb Teresa Forcades”


L’autora del llibre, Eulàlia Tort en resposta a les preguntes de La Independent sobre el per què d’aquestes converses, ha manifestat que “el més interessant de Teresa Forcades, metgessa i teòloga, és que és una dona amb capacitat de discurs en àmbits molt diferents. Tot i que el gran públic la va conèixer l’any 2009 amb el vídeo “Campanades per la Grip A” on denunciava els interessos de les companyies farmacèutiques en la vacuna d’aquesta suposada nova grip, era ja una dona que destacava en les vessants teològica i feminista”.

Aquestes converses són una  resposta a tot un seguit de qüestions i/o problemàtiques que afecten a la nostre societat tot presentant alhora, un molt interessant recorregut, per la seva biografia a través de la qual constatem la seva maduresa personal, professional i religiosa. Els temes diversos: des d’una aproximació a Déu i a la figura de Jesús, passant per la medicina, les dones, la renovació de l’Església catòlica, etc. I tot, com assenyala Eulàlia Tort, des d’una fonamentació Intel.lectual i capacitat crítica on beu la seva llibertat a dir les coses sense embuts ni eufemismes.  

Finalment, l’autora del llibre conclou que d’aquestes converses amb Teresa Forcades, fetes al Monestir de Sant Benet durant un any, en destaca “la valentia i el coratge per a canviar tot allò que estimem oportú per a construir una societat millor. La Teresa, diu, defuig el pessimisme i ens empodera cadascuna de nosaltres per a dir prou a un sistema que tendeix a ofegar el desenvolupament humà“.  

Publicat per Edicions Dau en la col.lecció Retrats, “Converses amb Teresa Forcades” es presenta demà divendres 15 a les 11 a la Llibreria Laie (Pau Claris, 86, Barcelona).  

La Independent, publicarà la setmana vinent una entrevista en exclusiva a Teresa Forcades.

Compartir

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

També et pot interessar