Dimecres 29 març 2023

Dimecres 29 març 2023

Estat espanyol: “Respuestas a la violencia contra la mujer” / La Independent / Notícies Gènere


Coincidint pràcticament amb la manifestació contra la violència masclista a Madrid del passat dia 7, apareix aquest llibre, exhaustiu i molt ben documentat, sobre les respostes que cal donar a la violència contra les dones, de la Dra. Ma. Àngels Viladot, Respuestas a la violencia contra la mujer, en Aresta Edicions, Col.lecció Intress.

 

 

 

Bàsicament el llibre se centra en la manera en com és pot ajudar a les dones que han patit la violència masclista posant un especial enfàsi en incidir en com encarar l’adversitat i les situacions emocionals que aquesta violència exerceix en la seva vida. No podem oblidar que Ma. Àngels Viladot és doctora en Psicologia i ja en anteriors obres, escrits i textos de psicología social i comunicació interpersonal ha tractat en diverses ocasions sobre els problemes de gènere que la societat actual genera.

En la introducció la presidenta de Intress remarca que “les conseqüències directes que pateixen les victimes i el seu entorn social més pròxim afecten a distints àmbits: nivell social, laboral i econòmic, personal i d’autoconcepte i de salut”. I per descomptat no podem oblidar, que la violència de gènere i/o violència masclista atempta greument contra el Drets Humans de les Dones, reconegut explícitament en la Conferència Internacional de Pequín del 1995.

 

Compartir

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Amada Santos

Amada Santos

Fotoperiodista i Socióloga. Activista Feminista, Defensora DDHH i Cooperant. Presidenta de la XIDPIC.Cat. Co-coordinadora i Editora de La Independent. Coordinadora Internacional a la RIPVG

També et pot interessar