Dilluns 04 març 2024

Dilluns 04 març 2024

Estat espanyol: Participació d’ ONGs de Dones en la Plataforma d’Acció “Pequín+25” / La Independent / Notícies Gènere

Per Petra Cristian. AmecoPress

Participació d’ ONGs de Dones de l’Estat espanyol en la Plataforma d’Acció “Pequín+25” Conferència Mundial de la Dona, que tindra lloc a Nova York, i a la seu de Nacions Unides. 

 

Amb l’assistència de representants d’una vintena d’Associacions de Dones que participaran el proper mes de març en la seu de les Nacions Unides de Nova York, en la Plataforma d’Acció de la IV Conferència Mundial sobre la Dona “Pequín+25”. Es va dur a terme a la fi del passat mes de gener, una reunió preparatòria per a  coordinar i consensuar les àrees a abordar en l’esdeveniment i marcar un calendari de treball.

3-8-17308 Ameco Breve 2

Beigin 2

Acords per a proposta inicial de l’Esdeveniment Paral·lel

Abordar els següents temes/àrees temàtiques que lideraran diferents organitzacions, sent portaveus en l’esdeveniment i quedant consensuat de la següent forma: Igualtat de gènere- Themis, Violència de gènere- FP progressistes, Dones i Salut- FPF, Prostitució i tracta amb finalitats d’explotació sexual- CIMTM, Ocupació i economia- UGT, Exclusió social- La Sud/Feminicidio.net, Dones del món rural i Canvi Climàtic- AFAMMER, Dones en presa de decisions i Mitjans de difusió- AMECO, Nenes, joves i Educació FMJ

Es va acordar posar en comú el treball de totes les comissions i que els missatges vagin en la mateixa línia i no duplicar-los. Es conversa sobre la importància d’ajustar el discurs al públic internacional, tenint en compte l’expectativa que generarà l’esdeveniment per ser Espanya una referència d’innovació en polítiques d’igualtat i iniciatives del moviment feminista.

Sobre la proposta d’Esdeveniment Paral·lel i tenint en compte el temps i espai on es realitzarà i per no tenir la informació en aquest moment es van perfilar dos esborranys:

Slide Event a ONU DONES de 55 minuts: amb 15 minuts entre presentació institucional i comiat, amb 40 minuts per a ponències i preguntes, amb 9 intervencions de 3 minuts per bloc per a 27 minuts d’exposició amb la resta del temps per a preguntes. Cada bloc tindria 1 minut per a diagnòstic-reptes-proposades respectivament.

 Esdeveniment fora de l’ONU DONES, en l’Institut Cervantes o en un hotel amb 2,3 hores i més temps per a intervencions i preguntes.

 Es va acordar sol·licitar a l’ IMIO informació, al més aviat possible, sobre quin dels formats serà viable per a poder treballar en les comissions de treball els documents consensuats.

 

Calendari de treball

S’esperarà a la següent reunió que IMIO convocarà amb les organitzacions que puguin assistir.

Així mateix es va plantejar la necessitat i possibilitat d’organitzar allí des d’algunes de les entitats que assisteixin a l’esdeveniment, independent, per a abordar la mercantilització dels cossos de les dones, tractant la prostitució des d’un enfocament abolicionista, i també els ventres de lloguer. No es va arribar a concretar cap acord sobre com es presentaran i si es tractaran com un únic tema o com a problemàtiques diferents. Al final de la reunió s’han fixat reunions per a la primera quinzena de febrer.

Fotos: AmecoPress.

 

Compartir

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Search

There is no Event

Butlletí de notícies

Subscriu-te al nostre butlletí setmanal amb les darreres notícies publicades.

També et pot interessar

Contra la fàbrica de la por

  OPINIÓ L’atemptat a Paris ha tret a la superfície la complexitat d’una situació que...

Barcelona ciutat de trobada i diversitat

      Parvati Nair L’Institut per a la Globalització, Cultura i Mobilitat de la Universitat de...

L’ICD condemna la mort d’una dona a l’Ametlla, presumptament víctima de la violència masclista

Montse Gatell, presidenta de l’Institut Català de les Dones, condemna enèrgicament la mort d’una dona...