Estat Espanyol: El Govern acorda crear òrgans per lluitar contra la violència masclista / La Independent / Notícies gènere

Un acord assolit aquest dijous entre els titulars d’Interior, Justícia, Sanitat, Serveis Socials i Igualtat i un representant d’Educació permetrà crear un “òrgan interministerial” i “una mesa permanent” de seguiment per prevenir i lluitar contra la violència de gènere. Aquests òrgans s’encarregaran, entre altres coses, de revisar i actualitzar els protocols existents i les assignacions pressupostàries de totes les administracions implicades. Aquesta decisió està molt lluny del Pacte d’Estat contra la violencia de gènere que reclamen, amb una vaga de fam, les dones que están a la puerta del Sol, de Madrid.

 

Segons s’ha informat en acabar la reunió oficial s’ha acordat també la creació d’un “òrgan permanent operatiu” que presidirà la delegada del Govern central per a la Violència de Gènere, el Director General d’Avaluació i Coordinació Territorial d’Educació i els Directors Adjunts Operatius, d’Interior. Aquest òrgan interministerial tindrà representants d’aquests quatre ministeris, la FEMP, les CCAA per torns de dos i els portaveus dels grups parlamentaris. Aquest òrgan será presidit per la Ministra de Sanitat i será el que estudiarà les bases per a un futur i no determinat Pacte per a la violència de gènere.

Aquest treball en comú intentarà millorar la detecció precoç, la conciènciació social i la visualització d’aquesta xacra. Es millorarà la prevenció en les xarxes socials, amb una especial mirada als menors i es reforçaran les campanyes contra la violencia de gènere d’enguany. Les competències sobre violència de gènere les té una Comissió Ministerial per a la Igualtat d’Homes i Dones segons va deixar acordat l’exministra de Sanitat, Ana Mato.

Compartir

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Drina Ergueta

Drina Ergueta

Periodista y antropóloga. Comunicación y feminismo son sus temas predilectos desde hace más de una década. Articulista en medios bolivianos y portales feministas de España/México.

També et pot interessar