Dijous 30 maig 2024

Dijous 30 maig 2024

Estat Espanyol: “Anda, campeón, hazte feminista en diez cómodos plazos”, de Maria Donapetry / La Independent / Notícies génere

María Donapetry Camacho és doctora en Filologia Anglesa per la Universidad de Oviedo (1986). De 1982 al 2007 va exerci de professora de llengua, literatura i cinema en el Pomona College (California) i, de 2007 fins 2016, traballa a la Universitat d’ Oxford (Balliol College) en el Departament de Llengües Medievals i Modernes i en el ‘Programa de Estudios de Mujeres’.

 

Nou llibre de María Donapetry Camacho.

María Donapetry Camacho és autora de múltiples articles, com “Estado, iglesia y violencia ‘de género‘”, “Juana la Loca en tres siglos“, “La feminización de la colonia” o “Raza: identidad social y nacional de la mujer española en la posguerra“. Entre les seves obres té publicat el llibre “Imagi/nación: La feminización de la nación en el cine español y latinoamericano” i l’estudi “Toda ojos“.

Ha col·laborat en diverses obras col·lectives com “Invisivilidad y reconocimiento en ‘Gilda’ i a ‘Rebeca'” o en “Cinematernidad”, entre d’altres.

A “Anda, campeón, hazte feminista en diez cómodos plazos”, editat per ‘ediciones Embora’, la autora proposa als homes “Canviar el seu chip. I per qué hauries de canviar el chip? Doncs perque n’ estàs fins les pilotes de tant cretí que t’avorreix fins a la mort amb les seves conquestes donjuanescas, perque ja no et fa falta pixar més lluny que el del teu costat per sentir-te realitzat, perque no suportes més de deu segons amb una Barbie, perque et fa vergonya que algú (home o dona) consideri que no tens més força que la física ni més raó que els “teus collons”, perque sospites que no ets el millor home que podries ser, o simplement perque de veritat t’agraden les dones (i amb aquest “de veritat” no tracto de confirmar la intensitat de la teva heterosexualitat sinó quelcom més reflexiu). Recorda el que deia Gabriel García Márquez sobre el tema: ‘Una dona és com la bona literatura: a l’abast de tots, però incomprensible per als estúpids’.”

Compartir

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Picture of Drina Ergueta

Drina Ergueta

Periodista y antropóloga. Comunicación y feminismo son sus temas predilectos desde hace más de una década. Articulista en medios bolivianos y portales feministas de España/México.
Search

Butlletí de notícies

Subscriu-te al nostre butlletí setmanal amb les darreres notícies publicades.

També et pot interessar

Arriba la pau real i definitiva després de la signatura dels acords de pau?

  Els col·lectius de periodistes Fora de Quadre i Contrast presenten dos reportatges sobre la...

IMAGINAR UNA ALTRA PUBLICITAT. Acte de clausura de la 4ª edició del concurs (RE)Imagina’t.

Televisió de Catalunya i l’Observatori de les dones en els mitjans de comunicació treballen conjuntament...

La dona a Burkina Faso, lluny dels Objectius del Mil•lenni

A Burkina Faso s’incompleixen almenys cinc dels vuit Objectius de Desenvolupament del Mil·lenni en els...