lunes 20 mayo 2024

lunes 20 mayo 2024

Compartir

Women 360º Congress: Les dones directives també s’han de cuidar

 

 

logo Women 360 Congress

 

El passat 16 d’octubre va tenir lloc a ESADECREAPOLIS, a Sant Cugat del Vallés, el I Congrés de Salut, Benestar i Empresa per a la Dona Directiva i Empresària, el Women 360º Congress.

 

Aquest ha estat el primer congrés celebrat a Catalunya amb l’objectiu de debatre i donar soluciones per a la millora de la salut i el benestar de les dones a càrrecs directius i per a donar més visibilitat a la seva situació tant professional com personal. I és que habitualment els temes de salut, benestar i bellesa no s’inclouen en el marc de congresos adreçats a dones directives o empresàries, sent, tantmateix aquests uns aspectes claus a la vida d’aquestes dones, sobre tot tenint en compte que pateixen una gran dosi d’estrés per la seva dedicació professional i per tractar d’equilibrar la seva vida personal i laboral.

alt

 

Els congrés, que va aplegar 270 participants, majoritàriament dones professionals i empresàries, es va organitzar al voltant de 4 sessions. La primera va tractar la situació laboral i professional de les dones directives, on van sorgir temes com el sostre de vidre o la problemàtica de conciliar vida laboral i familiar, de la ma de les expertes Sara Berbel (UAB), la Mireia Ranera (Estrategia Digital) i Sara Moreno (UAB).

A la segona sessió, que va girar al voltant del lideratge, les creences i els valors, Esther Sánchez Torres (ESADE) va ressaltar la importància de la formació a l’Alta Direcció i com a mitjà de millora professional de les dones en aquest entorn, per donar pas a la inspiradora intervenció de Pilar Gómez Acebo, de la FEDEPE, que va donar una lliçó magistral sobre com posar en pràctica el lideratge de les dones basat en valors com la col·laboració i l’empatía.

altLa tercera sessió va comptar amb la participació de reputats professionals de la medicina, que van debatre sobre la prevenció, salut laboral i salut sexual i reproductiva de les dones directives. Així, la doctora MªJesús Cancelo (Hospital Universitario de Guadalajara) va analitzar els factors que provoquen l’estrés a les dones en llocs de direcció, mentre Mariví Pérez (Hospital de Mataró) va explicar els beneficis de la homeopatía en la millora de la salut, per a passar al tema dels obstacles i les oportunitats per a la reproducció però també per a l’anticoncepció de les dones a partir dels 40, que va exposar el doctor Jose Luis Neyro (Hospital Universitario de Cruces, Bilbao).

La darrera sessió va mostrar como el benestar i la bellesa són temes que també preocupen a les dones directives, a través de les intervencions del doctor Josep Arimany, que va explicar les precaucions a adoptar davant la cirurgia estética, i del cirurgià plàstic Iván Mañero, que va mostrar com la bellesa ha estat un factor clau al llarg de la historia per aconseguir l’èxit. També es va parlar de la importància de cuidar la nostra pell (Dídac Barco, de la Cínica Teknon), de la innovació dels complements nutricionals al nostre abast per a milorar la nostra salut (Fernando Losa, de la Clínica Sagrada Familia de Barcelona) i de l’omnipresent tema del control del pes i les dietes, sobre el qual la nutricionista Pilar Senpau va trencar molts tabús, tot donant consells per portar una alimentació equilibrada.

altTambé va tenir cabuda al congrés un espai pel networking tant en persona com a través de les xarxes socials, dinamitzat per l’incombustible Rosaura Alastruey, que va fer participar a les assistents de manera activa per tal d’impulsar-les a fer networking continuament com a mitjà clau per a desenvolupar-se professionalment.

El Congrés va concloure amb l’entrega del premi a la Dona Women 360 Congress de Genouxage a la periodista Núria Roca, que va recollir el premi tot recordant que aquest nomès és la primera edició d’un congrés que pretèn esdevenir un referent  principal dels temes que més preocupen a les dones directives i empresàries.

alt

Compartir

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Picture of Julia López

Julia López

Periodista, amb més 40 anys d’experiència en el món de la comunicació i com a redactora de mitjans. Co-fundadora i coordinadora de l’Associació Món Comunicació (AMC).
Search

There is no Event

Butlletí de notícies

Subscriu-te al nostre butlletí setmanal amb les darreres notícies publicades.

També et pot interessar

derechoshumanos-plea-2020

Persisten las desapariciones y los desplazamientos forzados, las ejecuciones y la violencia de género

México vive una crisis humanitaria se desconocen los compromisos y acción de la Comisión...

Comunicat de premsa:Les ONG de VIH / sida catalanes exigeixen que els plans d’estalvi en salut es fonamentin en criteris clínics

Els i les pacients amb VIH comencen a notar les mesures de retallada en la...

Tres activistes polítiques kurdes assassinades a París

Aquest dimecres 9 de gener després d 8217 un atac armat contra el Centre d...