martes 25 junio 2024

martes 25 junio 2024

Turquia: Mor l’advocada Kurda Ebru Timtik, després de 238 dies de vaga de fam / La Independent / Notícies Gènere

 

Per Redacció AmecoPress

Mor l’advocada kurda Ebru Timtik, després 238 dies de vaga de fam per un “Judici just”. GAMAG EUROPE (GE) condemna el deteriorament dels drets humans i de la justícia a Turquia i reclama a la UE i a les altres autoritats internacionals que investiguin i condemnin aquests atacs contra els drets humans.

 

Ebru Timtik, un símbol de la lluita pels drets humans, va morir el 28 d’agost després de 238 dies de vaga de fam per un “judici just”. L’advocada va ser condemnada el març de 2019 a 13 anys i sis mesos de presó per “ser membre d’una organització terrorista” en un polèmic judici en el qual la defensa va criticar la falta d’accés a les proves i que el tribunal acceptés testimonis anònims.

gamag europe ebru timtik-a7795 foto 2

Ebru Timtik i el seu col·lega advocat Aytaç Unsal, condemnats respectivament a 13 anys i 6 mesos, i 11 anys i 6 mesos de presó, van decidir iniciar una vaga de fam il·limitada per denunciar la seva judici injust, així com el judici injust de diverses dotzenes d’advocats turcs i kurds.

Des 2017, diversos advocats i advocades de Turquia, pertanyents a l’Associació d’Advocats Progressistes i a l’Oficina Jurídica Popular, entre els que es troben Ebru Timtik i Aytaç Unsal, han estat víctimes d’assetjament judicial. Aquestes persones, que han lluitat per la Justícia i l’Estat de Dret han defensat, entre d’altres, a persones considerades opositores pel govern turc, a famílies de miners massacrats a Soma i Ermenek, a poblacions expulsades de les seves llars com a víctimes de la transformació urbana, a famílies de ciutadans assassinats sota tortura a comissaries i presons, així com a persones processades per expressar les seves opinions, inclosos funcionaris, treballadors i defensors de les llibertats.

Lletrades i lletrats van ser acusats de ser membres d’una organització terrorista en virtut de les lleis antiterroristes de Turquia i sotmesos procediments judicials. No van tenir un judici just, com garanteix l’article 6 de l’Conveni Europeu de Drets Humans de què Turquia és signatària. Aquesta va ser la raó que va portar a la vaga de fam a Ebru Timtik i Aytaç Unsal. Ebru Timtik ha mort. Aytaç Unsal segueix en vaga de fam.

GAMAG EUROPE, l’aliança europea per a la igualtat de gènere en els mitjans de comunicació, condemna el deteriorament dels drets humans a Turquia i la manca de llibertats, així com les deficiències del sistema judicial en aquest país. També reclama a la UE i a les altres autoritats internacionals que investiguin i condemnin aquests atacs contra els drets humans. 

 

Foto: arxiu AmecoPress, cedida per GAMAG EUROPE (Birgán).

Compartir

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Search

There is no Event

Butlletí de notícies

Subscriu-te al nostre butlletí setmanal amb les darreres notícies publicades.

També et pot interessar

Estat espanyol – Méxic: La pel·lícula hispanomexicana Coraje premiada al “Guadalajara Construye” del FICG 2020 / La Independent / Notícies Gènere

La pel·lícula Coraje dirigida per Rubén Rojo Aura ha estat triplement premiada a la secció...

Manifest d’Intersindical Valenciana per al 25 de novembre

Dia Internacional per a l’Eliminació de la Violència contra les Dones. Ni mortes, ni callades...

ameco

Estado Español: Artistas y profesionales firman contra la nueva ley del aborto / La Independent /Noticias Genero

Foto:Archivo AmecoPress Artistas y profesionales de distintos ámbitos firman contra la nueva ley del...