martes 03 octubre 2023

martes 03 octubre 2023

Compartir

Songseda: cançó i color de l’artista Montserrat Virgili

 

MVM

L’artista Montserrat Virgili

 

Aquesta artista de Vilanova, nascuda a Vilafranca, mostra el seu darrer treball en una exposició visual i  sonora, amb catorze peces acolorides amb seda on cadascuna està vincula a una peça musical o a un poema.

 

En la programació del cicle Paraules al Claustre i +, aquest divendres 16 de juny a les 8 del vespre, es va inaugurar al Claustre de Sant Francesc de Vilafranca del Penedès, l’exposició Songseda: cançó i color de l’artista Montserrat Virgili Miró. La inauguració fou a càrrec del Regidor de Cultura de l’Ajuntament, Raimon Gusi, de l’autora i de l’artista i president de l’Associació Ardhara, Joan Nadal.

 

 

MVM 1

Raimon Gusi, Montserrat Virgili i Joan Nadal en la inauguració

 

Montserrat Virgili ha realitzat un treball de pintura sobre seda, vinculant l’expressió pictòrica amb cançons. En el seu parlament d’inauguració de l’exposició, l’artista va explicar al públic assistent que la seva inspiració inicial es basà en la recerca de dones a les que admira, però en ple treball va adonar-se que varies d’aquestes dones havien arribat a la seva vida a través de les cançons, per això “totes les històries que plasmen les peces visuals i musicals parlen d’històries de dones o de dones de la història”.

 

 

MVM 2

MVM 2. Bis

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Títols com Homenatge a Teresa d’Ovidi Montllor, Te recuerdo Amanda de Víctor Jara o Com un arbre nu de Lluís Llach són algunes de les peces musicals que també són, en aquesta ocasió, els títols de les peces pictòriques de Montserrat Virgili. Entre la resta d’obres s’hi troben: Amanecí entre tus brazos de Chavela Vargas; Alfonsina y el Mar de Mercedes Sosa; Andaluces de Jaén de Paco Ibañez; Velha Chica de Valdemar Bastos; Boig per tu de Sau; Palabras para Julia de José Agustín Goytisolo; Le Métèque de Georges Moustaki; i Tears inheeaven ( llàgrimes al cel ) d’Eric Clapton.

L’artista, en conversa amb La Independent, va manifestar el seu desig i objectiu d’exposar properament a espais coneguts de dones a Barcelona, ja que al seu parer serien escenaris naturals i opcions de comunicació entre art i conviccions.

El treball de Montserrat Virgili es troba ja en l’excel·lència, segons el també artista i alhora professor seu, Joan Nadal. La seda, en algunes obres, es combina amb altres materials com fusta i metacrilat.  La seva formació plàstica està marcada pel mestratge de Hermínia Antolinos, a qui adreçà un agraïment públic durant la inauguració.

Virgili va presentar, l’any 2003, el projecte final dels seus estudis amb el tema “els blancs en la pintura” al Centre Cívic de la Barceloneta. Ha exposat individualment a Barcelona i a la Galeria ISMES de Vilanova i la Geltrú i , els anys 2003 i 2006, respectivament. Col·lectivament ha participat en diferents mostres a Vilanova i la Geltrú, Girona, Barcelona, Canet de Mar, Canyelles, Cerdanyola. També ha participat en sortides pictòriques a Ribes, Begues, Olot, Carlsberg (Alemanya), Lanzarote, La Provença i Möhlin (Suïssa).

 

MVM 3

MVM 4

 

 

 

 

Songsegda: cançó i color es podrà visitar al Claustre de Sant Francesc fins al 30 de juliol, de dilluns a divendres de 17 a 20h i dissabtes i diumenges d’11 a 14h.  

El divendres 7 de juliol, a les 19h, l’artista oferirà un taller* de pintura sobre seda al mateix Claustre de Sant Francesc de Vilafranca del Penedès.

 

 


MVM.6

 

*La participació al taller és gratuïta però les places són limitades, per la qual cosa cal fer la inscripció a cultura@vilafranca.cat

Compartir

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Tona Gusi

Tona Gusi

Fundadora i Co-coordinadora de La Independent. També és psicòloga menció en Psicologia d'Intervenció Clínica i menció en Psicologia del Treball i les Organitzacions.

There is no Event

Butlletí de notícies

Subscriu-te al nostre butlletí setmanal amb les darreres notícies publicades.

També et pot interessar

Esther_Vivas

¿Por qué el 11 de septiembre rodearemos La Caixa?

OPINIÓN El 11 de septiembre se espera una gran movilización social en Catalunya a favor...

Declaració íntegra del Parlament de rebuig agressions

FLAIX Declaració conjunta del president de la Generalitat, de la presidenta i la mesa del...

Cataluña: Nuevos liderazgos femeninos en la política catalana: Ada Colau y Gemma Ubasart / La Independent / Notícies gènere

  Al liderazgo de Ada Colau en el frente de la coalición Barcelona en comú,...