sábado 30 septiembre 2023

sábado 30 septiembre 2023

Compartir

S’estrena el primer documental lèsbic rodat a Barcelona

 “Les nostres dones” es pre-estrena* el proper divendres 21 de juny als cinemes Maldà. Ha estat realitzat amb la col·laboració de la Coordinadora de Lesbianes, Gais, Transsexuals i Bisexuals de Catalunya (CLGTB)

Ara farà un any, Maia Jenkinson va proposar bescanviar una sanció per alcoholèmia per un treball social no gaire convencional: un documental sobre dones lesbianes rodat a la ciutat de Barcelona. El Jutjat de Barcelona hi va estar d’acord i la CLGTB va decidir col·laborar en el projecte.

El documental, Les nostres dones, pretén fer visible el dia a dia de 9 dones lesbianes, mostrant part de la seva vida quotidiana, les seves inquietuds i la seva lluita diària per fer allò que realment els agrada. L’obra, on en total hi surten més de 70 dones, ha intentat fugir de la majoria de tòpics que envolten aquesta opció sexual, ressaltant el paper que la dona juga en àmbits com l’escriptura, l’esport, la música, l’art, i que van molt més enllà de l’etiqueta afectivo-sexual.

La banda sonora del documental és una iniciativa sorgida durant el seu rodatge: el grup musical Foxy Ladies on, a part de participar-hi la seva directora, Maia Jenkinson, s’hi van adherir altres dones molt presents durant el rodatge i que ja han realitzat un parell de concerts.


* La pre-estrena, amb confirmació d’assistència, serà el proper divendres 21 de juny als cinemes Maldà de Barcelona a les 22.00 hores. L’estrena oficial es farà el dijous 11 de juliol a les 19.00 hores a la Sala Gran de l’espai Francesca Bonnemaison.

Compartir

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Amada Santos

Amada Santos

Fotoperiodista i Socióloga. Activista Feminista, Defensora DDHH i Cooperant. Presidenta de la XIDPIC.Cat. Co-coordinadora i Editora de La Independent. Coordinadora Internacional a la RIPVG

There is no Event

Butlletí de notícies

Subscriu-te al nostre butlletí setmanal amb les darreres notícies publicades.

També et pot interessar

Raewyn Connell: “Involucrarse profundamente en la crianza de una persona nueva lleva a que las personas quieran con menos probabilidad matar y mutilar a otras.

“Si queremos entender el orden de género patriarcal, así como entender las vidas de los...

Barcelona: Ana Valle parla a NewsCatTv / La Independent / Notícies gènere

 Va ser una de les cantants que  va cantar a la Festa dels 5 anys...

València: concentració contra la Violència cap a les Dones

Demà 6 de juny, com tots els primers dimecres de mes, la Marxa Mundial de...