viernes 19 julio 2024

viernes 19 julio 2024

Compartir

Salutació de la consellera d’Acció Social i Ciutadania de la Generalitat

El Govern de la Generalitat treballa de fa temps per eliminar el sexisme i l’androcentrisme a tots els nivells de la societat. La creació de La Independent, que té com a objectiu el tractament informatiu de la visió de gènere, serà molt important per assolir aquest compromís i ajudarà la societat catalana a avançar.

La creació d’un nou mitjà de comunicació, que aposta de manera decidida i conscient per incloure en el tractament informatiu la visió de gènere, és una bona notícia. Des de fa temps, el Govern de la Generalitat treballa per a l’eliminació del sexisme i l’androcentrisme a tots els nivells de la societat. Iniciatives com la vostra són un impuls per assolir aquest compromís.   El protagonisme que tenen els mitjans de comunicació en la construcció sociocultural de la identitat sexual i de gènere és indiscutible. Una altra cosa, però, és el tractament que alguns d’aquests mitjans fan de les dones. Per això, la tasca dels mitjans de comunicació per ajudar a conscienciar la ciutadania i superar els estereotips que moltes vegades ens acompanyen és fonamental.   En els darrers anys,  hem  avançat  molt  en  la  igualtat  entre  dones i homes, però encara hi ha molta feina per fer.  

Des del Departament d’Acció Social i Ciutadania estem treballant en la Llei per a una nova ciutadania i per a la igualtat efectiva de dones i homes. Aquesta normativa, que se sumarà a totes les altres polítiques en matèria d’igualtat que hem anat impulsant, té com a objectiu promoure una societat en què les dones puguin desenvolupar les capacitats personals i prendre decisions sense limitacions per raó de sexe. Els mitjans de comunicació són una peça més de l’engranatge que contribueix a construir una societat més igualitària, on les dones poden desenvolupar les seves capacitats personals i prendre decisions sense limitacions. I mitjans com La Independent, que, des del primer moment, aposten per la perspectiva de gènere són un exemple que cal seguir. Moltes felicitats i endavant amb aquesta nova iniciativa .  

Carme Capdevila
Consellea d’Acció Social i Ciutadania
Generalitat de Catalunta

Compartir

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Picture of Tona Gusi

Tona Gusi

Fundadora i Co-coordinadora de La Independent. També és psicòloga menció en Psicologia d'Intervenció Clínica i menció en Psicologia del Treball i les Organitzacions.
Search

There is no Event

Butlletí de notícies

Subscriu-te al nostre butlletí setmanal amb les darreres notícies publicades.

També et pot interessar

Mataró: 8-M. La mirada de quatre escriptores maresmenques / La Independent / Notícies gènere

No hay traducción disponible Marta Novellas, Emilia Illamola, Pili Gonzàlez i Maria Català, escriptores maresmenques,...

La Universitat de les Illes Balears premia la recerca en violència de gènere

Convoca, en col.laboració amb l’Institut Balear de la Dona, la quarta edició del Premi d’Investigació...

Estat – Galicia: LIBRO Biografia de Rosalía de Castro. Primer volumen. / La Independent / Notícies gènere

María Xesús Lama, investigadora del Centre de recerca ADHUC – Teoria, Gènere, Sexualitat, es la...