viernes 29 septiembre 2023

viernes 29 septiembre 2023

Compartir

“Les proporcions entre les aportacions de l’Estat i la Generalitat a la Llei de la dependència són cada any més injustes” diu Neus Munté /La Independent/Noticies gènere

El finançament públic de la Llei ha passat d’un 65,58% de la Generalitat davant un 34,42% de l’Estat l’any 2008, a un 79,12% per part de la Generalitat i un 20,88% de l’Estat l’any 2012

 En el Ple del Parlament d’aquest 22 de maig de 2013, la consellera de Benestar Social i Família, Neus Munté, ha denunciat que “les proporcions entre les aportacions de l’Estat i la Generalitat a la Llei de la dependència són cada any més injustes”.  

 

 

 

 

Munté ha recordat que aquesta llei “ja des del seu inici va néixer mal finançada. Un finançament que ha empitjorat any rere any, per la qual cosa el Govern de la Generalitat està fent un gran sobreesforç per garantir les prestacions i serveis”.

 

Respecte als darrers anuncis per part de l’Estat de l’impacte del pressupost de la Llei de la dependència, “que ells mal anomenen estalvi” -diu la consellera- sembla que es confirma que en part és el resultat de les mesures que ja es van concretar el juliol de 2012 i que afecten, entre d’altres, a una reducció del 15% en la prestació econòmica de la persona cuidadora no professional i a la supressió del pagament de les quotes de la seguretat social d’aquestes. La consellera s’ha lamentat de “l’alarma creada entre els beneficiaris i la ciutadania en general per la manera maldestre de comunicar”.

Compartir

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Tona Gusi

Tona Gusi

Fundadora i Co-coordinadora de La Independent. També és psicòloga menció en Psicologia d'Intervenció Clínica i menció en Psicologia del Treball i les Organitzacions.

There is no Event

Butlletí de notícies

Subscriu-te al nostre butlletí setmanal amb les darreres notícies publicades.

També et pot interessar

Estados Unidos: Faltan mujeres en Tecnología Musical / La Independent / Noticias género

  En el Georgia Tech Center for Music Technology (GTCMT) del Instituto Georgia Tech (Atlanta,...

disco-roba-mercaderies

Comunicat sobre “Dollhouse”

  L’anunci de la imminent inauguració d’un gran club d’striptease a la Rambla constitueix una...

España: Marcha por los derechos y libertades / La Independent / Notícies Génere

  El próximo 16 de Mayo, después de un año de trabajo de diferentes colectivos...