sábado 30 septiembre 2023

sábado 30 septiembre 2023

Compartir

Pla anual de cooperació al desenvolupament 2012

L’estratègia AOD 2012 vol millorar la coordinació amb els diferents nivells d’administració que impulsen actuacions de cooperació al desenvolupament a Catalunya per optimitzar els recursos disponibles al país i aposta per incorporar noves fonts de finançament que permetin el patrocini privat i l’accés a la gestió de fons de cooperació al desenvolupament d’altres donants, com la Unió Europea.  

 

 

El Consell Executiu ha aprovat el dia 4 del setembre el Pla Anual de Cooperació per al 2012, amb el que es destinaran 18.868.778€ a l’Ajut Oficial al Desenvolupament (AOD). D’aquests, 9.762.440€ corresponen a l’Agència Catalana de Cooperació al Desenvolupament (ACCD) i 9.106.338 per actuacions dels departaments i organismes de la Generalitat.  

Els recursos de l’AOD es destinaran a 11 països: Equador, Bolívia, Colòmbia, Nicaragua, Guatemala, el Salvador, Moçambic, el Senegal, el Marroc, el Sàhara occidental i Palestina. Així mateix, es concentraran en les 4 regions prioritàries que estableix el Pla director (regió andina i amazoniana, regió mesoamericana, mediterrània i regió d’Àfrica occidental), amb especial èmfasi als països prioritaris d’origen dels principals col·lectius de persones migrades a Catalunya.  

El Pla inclou el desplegament de noves aliances, com obrir o ampliar les vies de concertació de la Generalitat amb els ens locals, amb especial atenció a les diputacions de Barcelona, Tarragona, Lleida i Girona, el Fons Català de Cooperació al  Desenvolupament i altres ens locals. També estableix que les ONG coordinin els seus projectes o liderin programes de manera conjunta. A banda, pretén la planificació, el seguiment i l’avaluació de la política de cooperació al desenvolupament de la Generalitat. Es preveu finalitzar l’Estratègia País Prioritari (EPP) Senegal –la primera de l’àrea d’Àfrica Subsahariana- i iniciar la identificació del projecte d’elaboració de l’EPP Marroc, que tindrà lloc el 2013 i serà la primera de la regió prioritària de la Mediterrània.  

RESUM HISTÓRIC*  

  • 63 M € va ser la major despesa de la Generalitat en Cooperació l’any 2008

  • 121 M € és el que va comprometre el 2007 el Parlament, per a Cooperació, per al 2010

  • 49 M € pressupost de l’ACCD aprovat al Parlament el 2010 després de la mobilització de les ONGD

  • 9,7 M € és el pressupost del Govern per a la Cooperació el 2012 (atorgats per l’ACCD)  

* Fonts: IDESCAT, ACCD, FCONG

Compartir

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Fabiola Llanos

Fabiola Llanos

Ecofeminista. Periodista i comunicadora social xilena / catalana. Especialitzada en imatge, arts gràfiques, producció audiovisual, neurolingüística i drets de les dones. Vaig parir La Periòdica. Co fundadora de La Independent.

There is no Event

Butlletí de notícies

Subscriu-te al nostre butlletí setmanal amb les darreres notícies publicades.

També et pot interessar

cedaw 1

Recomendaciones del comité CEDAW en Publicacion Onu Mujeres

ONU Mujeres presento la publicación “La hora de la igualdad sustantiva: Participación política de las...

Argentina: “Políticas en los medios” es el segundocorto documental de ‘Artemisa Comunicació

Este film de Sonia Santoro y Matilde Michanie se ha estrenado este  14 de diciembre en el  Centro...

Subvencions 2012 Departament de Benestar Social i Família per a entitats

S’ha publicat la Resolució  BSF/518/2012, de 20 de març per la qual s’obre la convocatòria...