domingo 26 mayo 2024

domingo 26 mayo 2024

Compartir

“No és casualitat que molts micropobles estiguin governats per dones”

Maria Crehuet, alcaldessa d’Ordis, parla de les dificultats que tenen les poblacions de menys de 500 habitants.

Fa 8 anys que Maria Crehuet és l’alcaldessa d’Ordis, un poble de l’Alt Empordà de 330 habitants que és membre de Micropobles, una organització que agrupa municipis de menys de 500 habitants. Crehuet és periodista de professió i ceramista per amor a l’art, i és en política des del començament de la democràcia.


 

Si fem una ullada al nom de les persones que encapçalen l’alcaldia dels micropobles, veiem que una majoria són governats per dones. “No és casualitat”, afirma Crehuet, una independent dins de les llistes del PSC.Als pobles petits s’ha de treballar molt i de manera altruïsta, no et presentes per fer carrera política. És com a les entitats i organitzacions sense ànim de lucre, la majoria tenen moltes més dones que homes”, explica.

Crehuet, que treballa coordinant l’àrea de polítiques ambientals, sostenibilitat i participació de Castelló d’Empúries, dedica, a més, 20 hores  setmanals a l’alcaldia. Li agrada molt, i afirma que “és una font d’aprenentatge continuat”, però ha de fer front a les dificultats que tenen els aquestes poblacions: finançament, manca d’estructura administrativa, manca de serveis de telecomunicacions i l’oblit per part d’aquestes companyies. “Se’ns exigeixen els mateixos tràmits que als ajuntaments grans a l’hora de demanar subvencions i ajuts, però el secretari i l’arquitecte vénen només un cop a a la setmana. A vegades perdem subvencions perquè no val la pena tanta moguda per a obtenir 300 euros”.

A Ordis tenen línia telefònica i ADSL, però han hagut de lluitar durant més de deu anys per aconseguir-ho. Finalment, van haver de pagar a la companyia Movistar perquè els fes la instal·lació, un cost que van assumir la Diputació de Girona, l’ajuntament d’Ordis i una empresa de la població.

Quant a l’argument d’alguns que caldria unificar els municipis, l’alcaldessa rebat que “continuaria havent-hi problemes perquè els serveis quedarien dispersats”.

Però Crehuet no vol quedar-se amb la part negativa de la feina. Fer d’alcaldessa li ha ensenyat, a banda de legislació sobre urbanisme, valors importants: “la participació, el treball en equip, l’esforç per obtenir el consens, el fet de sentir-te responsable de tot un municipi… També és cert que mai no fas les coses al gust de tothom, però cal ser coherent. Cal complir la llei encara que en alguns casos sigui absurda.”

Compartir

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Search

There is no Event

Butlletí de notícies

Subscriu-te al nostre butlletí setmanal amb les darreres notícies publicades.

També et pot interessar

Bahrain: AI pide la liberación de la activista Fadhila Mubarak

La activista está detenida desde el 20 de marzo de 2011 por escuchar música a...

Barcelona: Plataforma Unitària Contra la Violència de Gènere. Hi Col·labora: Diàlegs de Dona en representació de Raval Dona

Dilluns 18 de novembre a les 20 hConcentració 8216 Homenatge a les Dones assassinades 8217...

V edició del Curs de Lectures de Teoria Política Feminista

Fins dimecres 14 de setembre Inscripcions V edició del Curs de Lectures de Teoria Política...