martes 23 abril 2024

martes 23 abril 2024

Compartir

MANIFEST: més reconeixement, finançament i espais per als agrupaments escoltes i esplais de BCN

Prop de mig miler de persones i entitats reclamen més reconeixement, finançament i espais per als agrupaments escoltes i esplais de BCN

És el nombre d’adhesions registrades a un manifest promogut per les federacions d’associacionisme educatiu que formen part del Consell de la Joventut de Barcelona (CJB). En el document, les entitats recorden que en els 5 darrers anys s’han aconseguit millores però que la situació continua sent preocupant per als agrupaments i esplais de la ciutat a causa dels problemes de locals.


Gairebé mig miler de persones individuals i entitats s’han adherit a un manifest promogut per les federacions d’associacionisme educatiu que formen part del Consell de la Joventut de Barcelona (CJB) i en el qual es reclama més reconeixement, més finançament i millors espais per als agrupaments escoltes i esplais de la ciutat. En el document es recorda que la situació d’aquestes entitats, que treballen amb l’educació en el temps de lleure i que només a Barcelona agrupen a prop de 150 entitats de base, 11.000 infants i joves i més de 2500 caps i monitors/es (educadors/es) voluntaris, es força preocupant especialment pel fet que moltes no tenen local o no reuneixen unes condicions mínimes per a garantir unes activitats de qualitat.

En el manifest, les entitats signants recorden que al 2006 més de 2000 infants, joves i educadors dels agrupaments i esplais de la ciutat ja van fer l’anomenada “Marxa Educativa” per a reivindicar el paper d’agrupaments i esplais en la vertebració social de la ciutat. Ja en aquells moments es reclamava més reconeixement, més finançament i millors espais per als agrupaments i esplais de BCN. Cinc anys més tard es valora que hi ha hagut algunes millores, en la línia del que es reclamava aleshores, però que encara són insuficients.

En el document, les entitats realitzen un seguit de demandes, d’entre les quals destaquen que es garanteixi que tots els agrupaments i esplais de la ciutat puguin disposar d’un espai que s’adeqüi a les seves necessitats i a la seva tasca educativa i es realitzi un pacte per a l’ús d’espais públics municipals com escoles, centres cívics, etc…, que s’estableixin convenis, beques i noves subvencions per a garantir el finançament públic d’aquestes entitats i que es flexibilitzi l’ordenança municipal en relació a l’ús de l’espai públic, per part de les entitats d’educació en el lleure.

Les entitats que signen el manifest són: Acció Escolta de Catalunya, Centre Marista d’Escoltes, Escoltes Catalans, Esplais Catalans-Esplac, Federació Catalana de l’Esplai, Federació Catalana d’Escoltisme i Guiatge, Federació de Centres Juvenils Don Bosco, Minyons Escoltes i Guies de Catalunya, Moviment de Centres d’Esplai Cristians i el Moviment Infantil i Juvenil d’Acció Catòlica, a més del Consell de la Joventut de Barcelona (CJB).

La versió completa del manifest i totes les adhesions recollides estan disponibles a www.cjb.cat/educatives.

Més informació:

Joan Vilaplana

Àrea de Comunicació del CJB

93 237 22 85//605 02 98 74

comunicacio@cjb.cat

Compartir

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Tona Gusi

Tona Gusi

Fundadora i Co-coordinadora de La Independent. També és psicòloga menció en Psicologia d'Intervenció Clínica i menció en Psicologia del Treball i les Organitzacions.
Search

There is no Event

Butlletí de notícies

Subscriu-te al nostre butlletí setmanal amb les darreres notícies publicades.

També et pot interessar

Las periodistas, las más agredidas por ser mujeres con voz pública en México

En el Día de la Libertad de Prensa las instancias de las Naciones Unidas instan...

Catalunya: Reconstrucció de clítoris per mutilació genital a la salut pública / La Independent / Noticies genere

La salut pública catalana oferirà la reconstrucció de clítoris a les dones que han sofert...

Catalunya: El Govern aprova pressupost contra la pobresa i l’exclusió social / La Independent / Notícies gènere

En la seva lluita contra la pobresa i la promoció de la inclusió social, el...