sábado 18 mayo 2024

sábado 18 mayo 2024

Mayor Oreja lidera un moviment dins del Parlament Europeu contra l’avortament

Segons Mayor Oreja, el “menyspreu a la vida, als drets dels no nascuts” s’està convertint en “una moda dominant a Europa a la qual no cal resignar-se”. A les seves declaracions al parlament europeu, el representant del PP va animar també a “reforçar els valors essencials dels europeus”. I el primer és, al seu judici, el dret a la vida. “És necessari un canvi d’actitud personal a l’hora de no avergonyir-nos d’uns valors que comparteixen molts europeus”, va recomanar.  

Sense destacar a cap país en concret, Mayor Oreja va comparèixer al costat d’altres companys de grup parlamentari (homes íntegrament) per informar d’aquesta reunió entre els diputats i les associacions europees anti-abortistes i demanar que s’institucionalitzin les trobades al Parlament Europeu almenys una vegada a l’any.  

D’aquesta manera, l’eurodiputat del PP va presentar el 29 de març passat a Brussel·les una iniciativa que tracta de mobilitzar als parlamentaris en contra de l’avortament. De moment, compta amb el suport d’uns 25 els qui van tenir una trobada amb representants d’una trentena d’organitzacions de més de 20 països per posar en comú la situació en els Estats comunitaris. A més d’intentar mobilitzar a l’Eurocambra en contra de l’avortament, aquest grup d’eurodiputats van anunciar l’arribada d’una iniciativa ciutadana europea promoguda per Mayor Oreja, que va entrar en vigor fa uns dies, amb la que la ciutadania pugui demanar amb la seva signatura que el Parlament Europeu legisli sobre una determinada matèria. “La iniciativa, que haurà d’incloure un milió de signatures d’almenys set Estats, es presentarà molt ràpid”, va assenyalar el diputat italià Carlo Casini.  

Això se sumeixi a les recents declaracions i proposta de reforma legislatives entorn de l’avortament que intenta promoure el ministre Gallardón, qui declara obertament que “la maternitat lliure fa a les dones autènticament lliures”.

Compartir

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Search

There is no Event

Butlletí de notícies

Subscriu-te al nostre butlletí setmanal amb les darreres notícies publicades.

També et pot interessar

Maribel Nogue

Una vaga feminista, perquè?

OPINIÓ Ja és el segon any que amb motiu de la commemoració del 8...

Santiago de Compostela: Representación de la identidad femenina en los medios de comunicación Las Marías de Santiago de Compostela /La Independent/Notícies gènere

Representación de la identidad femenina en los medios de comunicación Las Marías de Santiago de...

Benestar Social i Família presenta el recull de ponències del Congrés Internacional Catalunya 2.0, els fills i filles de les migracions

La publicació inclou les intervencions d 8217 expertes i experts de diversos països des d...