miércoles 22 mayo 2024

miércoles 22 mayo 2024

Compartir

Les robes de les dones gambianes

No hay traducción disponible

 

Maria Meijide 1 

Maria Meijides 

Aquest passat 19 d’abril, a Castelldefets, en l’acte que organitza cada any El Taller de Costura i l’Associació de Vista Alegre amb la col·laboració de l’Ajuntament de Casteldefells hi va debutar un nou projecte, per Maria Meijides de la Associació ASSF (Acció Solidària Sense Fronteres) de Calella, dirigit a les dones de Gambia.

 

 Maria Meijide 3   Maria Meijide 2


 

 

 

 

“Donar oportunitat a que compartim les seves riqueses des dels colors de les robes, on es recrea la bellesa de la terra” -explica Maria Meijide a La Independent– “les dones així ho expressen en les seves confeccions, en els seus paisatges”.

Es tracta d’un intercanvi de sabers en tècniques gambianes de diseny i confecció de teles, que vesteixen les dones de Gàmbia, amb l’aportació en maquinària i nous dissenys des d’aquí, per treballar-los en diverses poblacions d’aquell país i per a l’ús i plaer de les dones gambianes i catalanes.

 

És a Pineda de Mar, a Calella, i en diferents localitats de la comarca del Maresme, on al llarg d’aquests últims anys s’ha anat arrelant la comunitat gambiana. Sembla doncs inevitable que Maria Meijide, aquesta emprenedora nascuda a Galícia i que viu entre Barcelona i Pineda, hagi ara adoptat un tercera residència a Gàmbia on va diverses vegades a l’any i on preten treballar al costat d’aquestes dones en projectes de tallers de costura donant forma a les seves espectuaculars teles.

 

 

Maria Meijide 4

 

    Maria Mejies 5

 

 

Meijide, reconeguda professional en teràpies com el massatge terapèutic, especialitzada en Craneosacral Biodinàmica, per la seva sintonia solidària i com a dona vol acompanyar a altres dones des del suport a la formació i gestió dels seus propis recursos.

Col·labora des de fa dos anys amb l’ONG Acció Solidària Sense Fronteres de Calella, que té els seus objectius centrats a Gàmbia amb línies d’actuació definides en els àmbits de la sanitat, la nutrició l’educació i el desenvolupament dels sectors primaris. Però “les vivències que el territori li ha reportat, la bellesa que ha percebut en les teles d’aquestes dones i les seves possibilitats de futur, li estan indicant un camí diferent, més lligat a aquesta dones i al treball amb aquestes robes, aquests, vestits” ens explica.

De fet doncs, ara està abocada a una relació intracultural amb un treball en sororitat.

 

Maria Meijide 6

 

Maria Meijides 7 

Compartir

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Picture of Tona Gusi

Tona Gusi

Fundadora i Co-coordinadora de La Independent. També és psicòloga menció en Psicologia d'Intervenció Clínica i menció en Psicologia del Treball i les Organitzacions.
Search

There is no Event

Butlletí de notícies

Subscriu-te al nostre butlletí setmanal amb les darreres notícies publicades.

També et pot interessar

Ajuntament

Ajuntament de Barcelona: Barcelona condemna l’assassinat d’una dona per violència masclista i activa per primera vegada el protocol de dol per mostrar el seu ferm rebuig

Dimecres 21 de desembre a les 12 hores a la plaça Sant Jaume un minut...

Foro Social Mundial después de Dakar: entre la necesidad y la realidad

El Foro Social Mundial FSM concluyó su última edición en Dakar Senegal Unas 75 000...

Concentració contra els assassinats de periodistes a Gaza

La plaça Sant Jaume de Barcelona ha estat escenari aquest matí del 9 de novembre...