sábado 10 junio 2023

sábado 10 junio 2023

Compartir

La Presidenta del Parlament recolza el periodisme amb visió de gènere

No hay traducción disponible

 C.F. CPC 0bis

 Carme Forcadell, la presidenta del Parlament de Catalunya afirmà: La violència de gènere s’ha de tractar com una qüestió d’estat, sinó no es resoldrà mai.

 C.F. CPC 1

La degana del CPC, Neus Bonet,  presenta a la Regidora de Cicle de la Vida, feminismes i LGTBI, Laura Pérez, a la presidenta del Parlament, Carme Forcadell i a la Presidenta de la XIDPIC.CAT, Montserrat Minobis

 

Forcadell dedicà una part de la seva intervenció -en la sessió inaugural el dissabte 15 d’abril de la VI Trobada Internacional de Periodistes amb Visió de Gènere, celebrada a Barcelona del 15 al 17 d’aquest abril de 2016-  a la violència masclista, afirmant que cal posar fi a aquesta xacra,  que és la violència de gènere, però també instà a no admetre qualsevulla altra forma de discriminació:  “Encara que és difícil atendre altres aspectes de discriminació -quan encara s’està patint violència masclista- hem de treballar davant de qualsevol discriminació. Encara que hi hagi lleis, les dones continuem patint-la. S’impedeix que les dones puguin desenvolupar-se lliurement. La violència de gènere s’ha de tractar com una qüestió d’estat, sinó no es resoldrà mai “.

Parlà de la ‘llei d’igualtat efectiva’ del Parlament català. “El repte de la igualtat efectiva és un repte de país. Cal insistir des de tots els àmbits per avançar fins a un món millor”, afirmà.

 

 

C.F. CPC 0bis   C.F. CPC 2bis  C.F. CPC 3bis

 

 

 

C.F. CPC 2

   C.F. CPC 3

 

 

 

 

 

 

 

 

 

La Presidenta parlà amb molta força i convenciment en una llarga intervenció al CPC davant de més de 150 periodistes de 37 països de 4 continents. Cercà diverses vegades la complicitat entre el periodisme amb visió de gènere i les dones polítiques que treballan per la igualtat i els Drets de les Dones. Els hi digué a les presents que sempre la trobarien al seu costat per avançar plegades. Els hi dona la benvinguda a Catalunya, “un país que estima la diversitat”. Fou molt aplaudida i les periodistes volgueren agrair-li un cop acabat l’acte, felicitant-la i fent-se fotografies al seu costat (tal i com ja havia passat al matí amb l’Alcaldessa Ada Colau).

 

 

 

C.P familia CPC L.S

 

 

 

Si aquest desig mutu de col·laboració i entesa passava a primera hora de la tarda al Col·legi de Periodistes de Catalunya, unes hores abans una delegació de periodistes de la Xarxa Mediterrània, de GAMAg Europe i de la Xarxa Internacional s’acostava al Parlament català per visitar-lo i ser rebudes per la seva presidenta.

Aquí Carme Forcadell volgué saludar calidament amb uns petons  i paraules de benvinguda a cada una de les periodistes. Saltant del català, al castellà, al francès i a l’anglès va anar desgranant la legislació per a la igualtat del Parlament, l’aplicació de la paritat i explicant la seva aposta per a la diversitat i la igualtat.

 

C.F. Parlament 1 

 

  C.F. Parlament 2 C.F. Parlament 3

 

C.F. Parlament 4

 

 

 

 

C.F. Parlament 8 C.F. Parlament 7 C.F. Parlament 6 CF. Parlament 5

 

 

Crec que aquest problema, el de la igualtat, és un problema global. Vosaltres mateixes esteu treballant pel mateix en els vostres diferents països i crec que totes hem de treballar pel mateix. És un tema global”, afirmà La Presidenta del Parlament

Reflexionà sobré la necessitat de lleis d’igualtat i la sensibilització de la societat: “Però si que és veritat que en alguns països hi ha unes lleis més avançades que en altres, no?. I si que crec que cal anar juntes per legislar en el mateix sentit, però és també molt important conscienciar a la població, és a dir implicar-nos en la sensibilització”.

Forcadell explicà que a Catalunya s’ha treballat molt i la gent està prou sensibilitzada i que és per això que s’ha pogut fer aquesta llei d’igualtat, perquè ja fa temps que es treballa. Al seu parer, moltes vegades “si fas una llei molt avançada però la gent no és sensible al tema, la llei no es compleix. Has de fer les lleis però amb un treball a part, i en això estarem d’acord -afegí- que hem de parlar molt per conèixer les diferents experiències.”

A continuació la Presidenta les emplaça a la tarda al Col·legi de Periodistes per a la inauguració de la VI Trobada Internacional de Periodistes amb Visió de gènere. “Com que ens veurem aquesta tarda ara només us dono la benvinguda, estic molt contenta de poder-vos acollir al Parlament i que us expliquin la seva història. Us desitjo que us trobeu molt bé a Catalunya, que com veureu és un país molt obert, sempre hem estat un país d’acollida. Segurament hi ha persones arribades d’Uruguai, Argentina, Mèxic, Tunísia … de tots els països que sereu a la Trobada. Que tingueu molt bon treball perquè si us va bé a vosaltres també ens anirà bé a nosaltres”.

 

 

C.F. Parlament 9

D’esquerra a dreta i dempeus: Zuliana Laines (Perú), Doris Fernandes (Galicia – Escòcia), Fabiola Calvo (Colòmbia), Liliana Hendel (Argentina), Elena Cruz (Bolivia), Lilian Celiberti (Uruguai),  Carme Forcadell (presidenta del Parlament de Catalunya),  Sissy Vovou (Grècia), Silvina Molina (Argentina), Tona Gusi (Catalunya), Rossy Fernandez Quintanilla (Mèxic). Davant i d’esquerra a dreta: Olfa Belhaside (Tunissia), Leire Saitua (Euskadi) i Montserrat Garcia Sosa (Catalunya)

Compartir

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Tona Gusi

Tona Gusi

Fundadora i Co-coordinadora de La Independent. També és psicòloga menció en Psicologia d'Intervenció Clínica i menció en Psicologia del Treball i les Organitzacions.

There is no Event

Butlletí de notícies

Subscriu-te al nostre butlletí setmanal amb les darreres notícies publicades.

També et pot interessar

La sobirania alimentària és a l’agenda

26 de abril: Día de la Visibilidad Lésbica

Chile apuesta por un periodismo no sexista