sábado 13 abril 2024

sábado 13 abril 2024

La periodista cultural Maricel Chavarría recull el Premi Talent 2024

Per CPC

La cinquena edició de la Nit de la Comunicació, organitzada per la Demarcació de Terres de l’Ebre del Col·legi, va ser aquest passat divendres una gran festa de retrobament i de reconeixement de la professió. Un total de 13 comunicadors i periodistes del territori van rebre una merescuda reconeixença a les seues trajectòries professionals. La periodista cultural Maricel Chavarría, per la seua part, va rebre el Premi Talent 2024, atorgat per la Demarcació ebrenca.

La periodista nascuda a Tortosa Maricel Chavarría va ser reconeguda amb el Premi Talent, atorgat des de l’any passat per la Demarcació ebrenca, per haver exportat als mitjans nacionals el saber fer del periodisme ebrenc, sobretot en el camp de la cultura.

Chavarría és redactora del diari La Vanguardia des de l’any 1989 i en els darrers 15 ha estat cap de secció de Cultura i responsable de les àrees d’òpera, dansa i música clàssica. En la seua dilatada trajectòria en aquest diari nacional ha exercit també de dissenyadora i de redactora gràfica, viatjant a llocs com l’Iran o a la selva amazònica, per documentar la vida del poble indígena ashaninka. Després, es va especialitzar en temes d’igualtat entre sexes i solidaritat. Hi ha publicat sèries sobre la prostitució, reportatges sobre la situació de les dones al Nepal i el treball d’ONG’s a països com Haití o Bolívia, però també el ressorgir turístic de Mongòlia o el paper de la cultura en l’entesa (o baralla) entre palestins i jueus a Israel.

La V Nit de la Comunicació van compartir protagonista amb Chavarría, Encarna Fernández, Aleandra Guerrero, Michel Viñas, Maria Isabel Carrasco, Maria Mestre, Josep Bertran, Jordi Segarra, Tere Valldepérez, Carolina Girona, Julián Zaragozá, Salvador Alegria Vitalla, Rosa Solé Mari Carme Martínez. Tretze professionals imprescindibles al llarg de la història dels seus respectius mitjans de comunicació, als quals han dedicat en alguns casos més de quaranta anys de treball. El Col·legi, amb l’acte de divendres, va voler reconèixer les aportacions d’aquests i d’aquestes professionals al món de la comunicació de les Terres de l’Ebre. L’emoció es va viure dalt i baix de l’escenari.

L’acte també va servir per a donar la benvinguda als sis nous col·legiats que s’han incorporat el darrer any a la demarcació ebrenca del Col·legi, que ja sobrepassa la vuitantena de membres. A més, hi va haver un petit record per a una de les primeres locutores de Ràdio Tortosa, Luz Acero, traspassada les darreres setmanes i que va rebre el reconeixement del CPC en la Nit de la Comunicació del 2021.

Finalment, la vetllada va ser aprofitada pel president de la Demarcació Josep Baubí per a donar a conèixer el logo, realitzat pel periodista Oriol Gracià, de la celebració enguany dels cent anys de l’associació de la premsa de Tortosa.

L’acte i el sopar posterior va comptar amb una seixantena d’assistents entre col·legiats, homenatjats i familiars, entre els quals hi havia el degà i la vicedegana del CPC, Joan M. Morros Núria de José, respectivament.

Compartir

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Search

There is no Event

Butlletí de notícies

Subscriu-te al nostre butlletí setmanal amb les darreres notícies publicades.

També et pot interessar

marta macias 1

Discriminaciones escondidas entre machismos que dicen no serlo

     OPINIÓN Cataluña está descubriendo el feminismo, son muchas las voces que sitúan la...

Recomendamos libro: “212 frases en clave femenina para celebrar la Vida”

“Gracias a la vida que me ha dado tanto. Me ha dado la risa y...

Catalunya: “Per què les dones són minoria a la direcció dels mitjans?” / La Independent / Notícies gènere

El Col·legi de Periodistes acull aquesta activitat de reflexió el prper dilluns 18 de març*....