lunes 05 junio 2023

lunes 05 junio 2023

Compartir

La Mesa de Suport denuncia la violència sistemática contra les dones a Colòmbia

La Mesa de Suport a la defensa dels Drets Humans de les Dones i la Pau a Colòmbia, conformada per més d’una vintena d’organitzacions de dones d’Espanya i Colòmbia*, denuncia els alts índexs de violència que suporten les dones a Colòmbia, on es registren 54.310 casos de dones violades a l’any, és a 149 dones al dia i 6 cada hora. Així mateix, la plataforma manifesta el seu rebuig per la recent agressió sexual que va causar la mort de Rosa Elvira Cely a Bogotà.

Urgeixen al Govern de Colòmbia i autoritats competents a aclarir els fets perquè aquest crim no quedi impune ia generar accions efectives per frenar la violència contra les dones: “Aquest repudiable crim constitueix un model més de càstig exemplaritzant per a les dones en les societats patriarcals, i resulta molt preocupant l’increment que aquest model de violència sexual contra les dones està experimentant tant en la vida privada com en el marc del conflicte armat colombià.”

També demanen garanties reals d’accés a la justícia i fa diverses propostes de millora del marc jurídic, el tractament informatiu dels mitjans de comunicació, del sisitema educatiu, l’atenció psicosocial, etc*.

*Llegiu Comunicat

 

Compartir

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Tona Gusi

Tona Gusi

Fundadora i Co-coordinadora de La Independent. També és psicòloga menció en Psicologia d'Intervenció Clínica i menció en Psicologia del Treball i les Organitzacions.

There is no Event

Butlletí de notícies

Subscriu-te al nostre butlletí setmanal amb les darreres notícies publicades.

També et pot interessar

Suècia – Internacional: Els periodistes Maria Ressa i Dmitry Muratov, premis Nobel 2021 / La Independent / Notícies gènere

Barcelona – Girona: Ceremonia de entrega de premios del concurso “A sea of words / Un mar de palabras” / La Independent / Noticias género

Primera Jornada de los Bancos del Tiempo del Maresme