jueves 13 junio 2024

jueves 13 junio 2024

Compartir

Internacional: Setmana Internacional d’Acció amb les Causes de la Pobresa / La Independent / Notícies Gènere

Tres milions de signatures han inaugurat la Setmana Internacional d’Acció amb les Causes de la Pobresa d’acord amb la convicció que els Tractats de Lliure Comerç, augmenten la pobresa dels éssers humans i els desastres ambientals.Aquestes mobilitzacions són a nivell internacional.

 

 

 

Una enorme balança va presidir l’entrada a la seu de la Comissió Europea a Brussel·les. Simbòlicament, en un costat de la balança, en un dels seus plats, sacs de sorra, representant a les multinacionals i en l’altre els tres milions de signatures recollides de la ciutadania europea.

Aconseguir aquestes firmes, ha estat tot un repte de la campanya “No al TTIP” durant un any. Hi han participat més de cinc-centes organitzacions socials, que en formen part, considerant-ho un gran èxit.

Una iniciativa ciutadana europea (similar a Iniciativa Legislativa Popular Europea), necessita un milió de signatures per a ser presentada a tràmit, i n’han han aconseguit el triple.

Malgrat l’esforç per aconseguir les signatures necessàries, l’acte ha estat simbòlic, ja que la CE va denegar a la Campanya la validesa de la iniciativa ciutadana.

Molts dels actes previstos en aquesta setmana d’accions contra el TTIP, coincidiran amb el dia 17 d’octubre, Dia Internacional per a l’Eradicació de les Causes de la Pobresa, i els desastres del Medi Ambient.

També Barcelona, el divendres dia 2 d’octubre, en el Ple del Consell Municipal es va aprovar una declaració, proclamant a Barcelona contrària als Tractats de Lliure Comerç, TTIP, CETA i TISA.

 

 

 

FullSizeRender 1

 

 

 

 

 

Compartir

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Picture of Amada Santos

Amada Santos

Fotoperiodista i Socióloga. Activista Feminista, Defensora DDHH i Cooperant. Presidenta de la XIDPIC.Cat. Co-coordinadora i Editora de La Independent. Coordinadora Internacional a la RIPVG
Search

There is no Event

Butlletí de notícies

Subscriu-te al nostre butlletí setmanal amb les darreres notícies publicades.

També et pot interessar

Barcelona: Jornada de reflexió i treball amb María Teresa Trejo Avalos

ACSUR Las Segovias, Creación Positiva l’Associació de Planificació Familiar de Catalunya i Balears celebren una...

¿Cómo erradicaremos la violencia machista?

OPINIÓN El 13 de diciembre pasado un hombre asesinó a su madre y a...

Catalunya: Document del CAC: “Mitjans de comunicació i adopció” / La Independent / Notícies gènere

La presentació del document serà dimarts 15 d’octubre, a les 18.00 hores, al Col·legi de...