miércoles 24 abril 2024

miércoles 24 abril 2024

Compartir

França: Dones periodistes denuncien sexisme i assetjament / La Independent / Noticies Gènere

Per Redacció AmecoPress

Més de 150 dones periodistes a França van denunciar que són víctimes del sexisme, assetjament i discriminació per part de col·legues homes i en les xarxes socials. “Ha arribat el moment per a nosaltres, dones periodistes, d’unir-nos i fer pressió”, van escriure les periodistes en un manifest que va ser publicat el diumenge pel diari Le Monde enmig del debat global per les agressions sexuals i discriminació laboral.

“Volem ser al capdavant”, va consignar el reclam. “El 2021, que l’esport sigui manejat per homes per a homes sobre homes és una cosa que ha deixat de ser tolerable. Tractar les dones com a éssers inferiors a les sales de redacció esportives no es pot tolerar més”.

Les signants van citar xifres del Consell Superior d’Audiovisual (CSA) – entitat que vigila la feina dels mitjans – en què es plasma que el temps de paraula de les dones en els espais esportius a França va representar un 13% l’any passat. Aproximadament la meitat dels periodistes a França són dones, encara que només conformen el 10% dels 3.000 periodistes esportius de país, va esmentar el manifest.

Un documental difós per Canal + la nit de diumenge va presentar a diverses periodistes esportives debatent sobre les frases sexistes i l’assetjament que s’enfronten en els seus treballs a les xarxes socials.

Una de les periodistes que es va pronunciar va ser Charlotte Namura-Guizonne, qui solia treballar en un dels programes més prestigiosos de la televisió dedicats a el futbol.

“He estat humiliada i insultada durant una pausa de publicitat. Enfront de comentaristes esportius. Convidats. Públic …. Sense sancionar a ningú. No hi ha excuses. Mai. Traumatitzada i amb la sensació d’estar desprotegida”, va tuitejar Namura-Guizonne. Va esmentar aquest estressant ambient de treball entre les raons per les quals es va allunyar del programa el 2019.

La directora del documental, la periodista esportiva Casa Portolà, va dir que el film va tenir la intenció de denunciar una “manera de pensar” arran de (hash) MeToo i altres moviments feministes.

A part dels relats d’assetjament sexual i comentaris sexistes, el documental també ressalta les funcions de limitat perfil que les dones reben en els programes de televisió, on majorment se’ls demanen lluir guapes.

La pàgina noticiosa digital Les Jours i altres mitjans francesos van informar que un extracte del documental enfocat en el reconegut comentarista esportiu Pierre Menes, que treballa per a Canal +, va ser retirat previament a la transmissió per comanda del canal de televisió.

En un vídeo de 2011 que va ser àmpliament difós a les xarxes, Menes apareix agafant a una periodista i donant-li un petó a la boca sense el seu consentiment en un programa de TV. Canal + i Menes no es van pronunciar sobre la  publicació.

La portaveu del ministeri de l’Interior Camille Chaize twitejà dilluns que besar a algú sense el seu consentiment “és una agressió sexual que es castiga per la llei ”, amb condemnes de fins a cinc anys de presó i multa de 75.000 euros (89.500 dòlars).

Foto: Arxiu AmecoPress. Logo: La periodista Charlotte Namura-Guizonne

Compartir

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Search

There is no Event

Butlletí de notícies

Subscriu-te al nostre butlletí setmanal amb les darreres notícies publicades.

També et pot interessar

1 d’octubre

No hay traducción disponible         OPINIÓ La magnífica imatge del Pacte Nacional...

tere moll

“Noe no me come” o el papel de los juguetes

    Esta es la frase comercial de una “famosa” marca de muñecas para vender...

Manifest 8 de març de 2020

    Des de 2018 fins enguany, pel 8 de MARÇ hem sortit al carrer...