jueves 18 julio 2024

jueves 18 julio 2024

Compartir

Feminisme i qualitat artística a la Festa de La Independent

 

Música de qualitat, poesia, monòlegs, cabaret, teatre, humor i molta sensibilitat artística i feminista van estar presents el passat 30 d’octubre a la festa d’aniversari dels cinc anys de La Independent.

alt

 L’equip de La Independent

 

 

La Sala Gran del Centre Cultural de Dones Francesca Bonnemaison de Barcelona va tenir molta assistència de públic per a la celebració i el gaudi de l’espectacle amb un grup de dones artistes de renom, de diferents disciplines i estils, com la cantautora Rosa Zaragoza i el seu grup, el jazz -Rock d’Amelia Bernet i de Betty Akna, la música de Rita Pagès i Ana Valle, també el ball flamenc i modern del Petit Ballet de Barcelona.

 

 

alt

 

Destacà el recital de la poeta i rapsoda Glòria Bosch, que va comptar amb un acompanyament de luxe, la impressionant veu de Zoila Herranz i de Glòria Torres, el saxo i el clarinet. Aquest recital poètic musical amb peces del llibre – CD “A cau d’orella” va agradar molt al públic assistent, la majoria dones d’associacions de Barcelona.

 

 

alt

 

 

 

La poesia i el teatre de monòlegs divertits i propers van tenir gran protagonisme en aquesta nit de celebració. Susana Villafañe va llegir una de les seves poesies “més de que”, i amb Glòria Piñol, van fer la presentació de la Festa.

 

 

 

01asusana gloria1 petita

 

 

 

Isabel Franc i Mercè Espelleta van arrencar rialles amb els seus monòlegs d’humor intel·ligent. Franc, amb un relat irònic satíric sobre l’ús del llenguatge sexista i Espelleta, artista de Novembre VACA, va fer una transgressora posada en escena de Teresa de Calcuta. Va resultar especialment divertit el petit espectacle de Cabaret de Cecilia Bellorín.

 

 

alt

 

 

 

Sens dubte la música va ser la protagonista de la nit. Des del concert inicial d’Amelia Bernet i el seu grup de joves músiques magistrals, Lidia García, al baix elèctric, Glòria Maurel, a la bateria i Aida Ten, al piano. Bernet està considerada una de les millors cantants del panorama jazzístic de Catalunya i d’Espanya, i és una de les professores del Taller de Músics.

 

D’un estil semblant, però més reposat i tranquil, va sorprendre al públic Rita Pagès, una cantant de 15 anys que va actuar acompanyada a la guitarra per la seva mare, la música Elisabeth Roma.

 

 

01aritapayes pet

 

 

Pagès amb la seva magnífica i potent veu és molt més que una promesa del Jazz i té grup propi, col·labora amb el seu descobridor, el músic Joan Chamorro i forma part de la Sant Andreu Jazz Band.

 

 

 

alt

 

 


A la mitja part, va ocupar l’escenari de la Sala Gran el Petit Ballet de Barcelona, amb dues actuacions d’altíssim nivell que van permetre gaudir de l’art i la depurada tècnica de petits i joves dansaires. A la primera actuació van interpretar un fragment de “Grease” amb el ballet infantil i juvenil, i la segona, una creació original de dansa moderna, flamenc i contemporània. Isa Moren, la directora i fundadora del Ballet manté una de les companyies de dansa de més qualitat de Catalunya, gràcies al seu treball de més de 40 anys al popular barri de Sant Marti.

 

 

01anavalle2

 

La música d’autora va estar representada per la cantant Ana Valle, acompanyada a la guitarra de Cristian Ruiz.

 

 

 

01abettyakna petita

 

També va conquistar a l’audiència el ritme africà potent i sensual de Betty Akna, cantant equatoguineana, que va actuar acompanyada a la guitarra i el tambor per Childo.

 

 

 

alt

 

 

El concert va finalitzar amb la el grup de Rosa Zaragoza, amb Gabriela Ahumada i Tamara Precek, que van interpretar cançons populars i de collita pròpia amb lletres com la “rumbeta del sa amor” que van agradar moltíssim.

 

 

 01aleiresaituapetita

 

 

Leire Saitua, la companya de la Xarxa Internacional de Periodistes amb Visió de Gènere, va interpretar dues cançons en euskera ja guitarra.

La festa es va acomiadar amb la lectura de felicitacions de moltes companyes i associacions de la Xarxa, a la qual pertany La Independent, així com l’Associació Món Comunicació (AMC) organitzadora principal de l’esdeveniment al costat de companyes de la Comissió de la Xarxa Internacional de Periodistes amb Visió de Gènere de Catalunya.

Cal subratllar que aquesta Festa s’ha pogut organitzar gràcies a la col·laboració solidària de les artistes, de l’organització i d’institucions com la Diputació de Barcelona.

Agraïments per la col·laboració que van fer, amb l’adquisició de bons de participació, entre d’altres a: Entrepobles, Surt, Drac Magic, Unió de Pagesos, Secretària Dones CCOO, Ca la Dona, CAPS; Comissió Dones Advocades del Col·legi d’Advocats, Isa Moren (Petit Ballet de Barcelona), Susana Robert, Conxa Garcia (Ràdio Gràcia), Sonia Garcia (Bibliomusicinemateca), Àngels Tejada (FIDEM), Merche Alvira, Ajuda en Acció, Eugenia Fernández, Dones No Estàndards, Sindicat de Periodistes de Catalunya (SPC), Dones Tech, AFAEMME; i Marta Carrera.

 

 

FIESTAINDE 3

Mercè Espelleta en la seva interpretació de Teresa de Calcuta

 

 

FIESTAINDE 7

Isabel Franc i el su monòleg.

 

FIESTAINDE 5

Cabaret de Cecilia Bellorín.

 

 

Podreu consultar esl espais Webs de les artistes  Merly Bernet;   Isabel Franc;  Gloria Bosch: Video a YoutubeCecilia Bellorin:  Mercé Espelleta;   Rosa Zaragoza;  Rita Payés;  Ana Valle;  Betty Akna  i Susana Villafañe 

Compartir

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Picture of Julia López

Julia López

Periodista, amb més 40 anys d’experiència en el món de la comunicació i com a redactora de mitjans. Co-fundadora i coordinadora de l’Associació Món Comunicació (AMC).
Search

There is no Event

Butlletí de notícies

Subscriu-te al nostre butlletí setmanal amb les darreres notícies publicades.

També et pot interessar

La 2 ª Fira discapacitat i Ocupació de Barcelona s’ha celebrat amb èxit

Ha tingut un gran èxit de participació que ha superat la passada edició. La Fira...

Cantabria: La “Comisión Permanente del Consejo de la Mujer de Cantabria” presenta la dimisión

Como consecuencia de las medidas adoptadas por el Consejo de Gobierno de Cantabria en fecha...

Presentació Documental d’Ajuda en Acció: “Desenfocament de gènere”

“Desenfocament de gènere” és  una eina de sensibilització i d’incidència que AeA  utilitzarà en els propers mesos...