lunes 22 abril 2024

lunes 22 abril 2024

El Govern vol fomentar les vocacions de les noies cap els estudis tecnològics

A Catalunya el curs 2009-10 es van matricular en carreres de l’àmbit tècnic 6.981 dones i 16.077 homes

El Govern de Catalunya constata que “la manca de dones en aquest àmbit suposa una pèrdua important del talent  femení per la societat i el sistema econòmic. Aquest fenomen té entre les seves causes la falta de referents femenins en molts sectors, la manca d’orientació laboral amb perspectiva de gènere i l’abandonament del món laboral per tenir cura de les persones”.

És per canviar aquesta situació que l’Institut Català de les Dones, el Departament d’Ensenyament, la Universitat Politècnica de Catalunya i l’Ajuntament de Cornellà del Llobregat han posat en marxa el projecte Futur en femení que consisteix en què noies estudiants de carreres i cicles de formació de l’àmbit tecnològic facin de mentores o guies a noies estudiants d’ESO, batxillerat i formació professional.

 

 

Ara hi ha actiu un molt petit pla pilot que ha implicat 5 noies estudiants de la Universitat Politècnica de Catalunya i 5 noies d’estudis de Cicles formatius de caràcter tècnic que faran, cadascuna d’elles, de mentora de dues noies de 4rt d’ESO que cursen els estudis en cinc IES de Cornellà de Llobregat.

L’objectiu de la iniciativa és ” presentar referents femenins que generin l’interès pels estudis de caire tècnic d’àrees com la física, les finances, l’energia o el medi ambient i que s’incrementi la incorporació de noies en aquests àmbits. Les mentores seran aquests referents de les alumnes de secundària que, de la mà de les més grans, coneixeran què són, què es fa i on es treballarà després d’un estudi tècnic”.

 

Compartir

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Tona Gusi

Tona Gusi

Fundadora i Co-coordinadora de La Independent. També és psicòloga menció en Psicologia d'Intervenció Clínica i menció en Psicologia del Treball i les Organitzacions.
Search

There is no Event

Butlletí de notícies

Subscriu-te al nostre butlletí setmanal amb les darreres notícies publicades.

També et pot interessar

Barcelona: Jornada de reflexió i treball amb María Teresa Trejo Avalos

ACSUR Las Segovias, Creación Positiva  l’Associació de Planificació Familiar de Catalunya i Balears celebren una...

Morelos.Mexico: Mor periodista a Morelos per COVID19 / La Independent / Notícies Gènere

Per Estrella Pedroza.SemMexico La Xarxa de Dones Periodistes de Morelos va exigir a el Govern...

Hannah Arendt no optaría hoy al premio Hannah Arendt en Alemania

Este pasado fin de semana, la destacada periodista y escritora ruso-estadounidense Masha Gessen recibió el...