sábado 10 junio 2023

sábado 10 junio 2023

Compartir

El documental “Dones de Can Saladrigas” es presentarà properament en projeccions públiques

Dones de Can Saladrigas, 100 anys de vida a Barcelona es un documental de 25 minuts, que ha realitzat, l’Associació Món Comunicació (Julia López, Susana S. Villafañe i Yago Soler) formant part d’un projecte co-financiat per l’l’Ajuntament de Sant Marti (Consell de  Dones) i que ja ha estat lliurat a BTV, per a la seva propera emissió al programa DOC’s.

En aquest documental,  molt emotiu i proper, és fa un recorregut per la historia i la vida quotidiana de Teresa Gisbert (93 anys) i de Juana José Puigdendolas (89) que van ser treballadores de alguna de les empreses que hi havien a Can Saladrigas als anys 30. Teresa recorda, primer quan abans de la Guerra civil ( va entrar a l’ empresa amb 14 anys), com treballaven a la empresa, i després durant la guerra, la postguerra i també sobre la vaga de trànvies del 51. Comenten com estan ara a l’actual Casal de Jubilades i Jubilats El Taulat de Can Saladrigas. Juana José ens explica sobretot la postguerra (cuan ella va començar a treballar), a l’etapa de escassesa i de racionament, i com van ser els seus 25 anys a la fabrica, fin que van tancar. 

Per a la realitzacio del documental s’ha comptat amb les fotogràfies antigues de les pròpies protagonistes, i amb imatges històriques i videos del Poble Nou facilitats per l’Arxiu Històric del Poblenou

A principis de l’any 2012 es farà la primera presentació publica en una projeccio en el mateix centre de Can Saladrigas. Després es faran projeccions per a les dones de Sant Marti, i en diferents llocs. 

[ podeu veure el vídeo de l’any passat a Youtube]

Compartir

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Julia López

Julia López

Periodista, amb més 40 anys d’experiència en el món de la comunicació i com a redactora de mitjans. Co-fundadora i coordinadora de l’Associació Món Comunicació (AMC).

There is no Event

Butlletí de notícies

Subscriu-te al nostre butlletí setmanal amb les darreres notícies publicades.

També et pot interessar

Barcelona: Cicle de Debats #Futur organitzat pel CPC amb Cilla Benkö i Mònica Terribas / La Independent / Notícies gènere

Intersindical Valenciana davant el 23 de setembre, Dia Internacional Contra l’Explotació Sexual comunica:

Mujeres migrantes y dignidad