domingo 25 febrero 2024

domingo 25 febrero 2024

El Col·legi de Periodistes, contra les crítiques del conseller Puig a la cobertura informativa del desallotjament dels ‘indignats’

La Junta del Col·legi de Periodistes creu que les crítiques del conseller Felip Puig als mitjans de comunicació i a la tasca professional dels periodistes pels desallotjament dels ‘indignats’ són injustes i desproporcionades . En democràcia -recorda la Junta- el paper dels periodistes és fonamental per garantir el dret de la ciutadania a rebre una informació lliure i el seu paper no és el de ser una premsa dòcil.  

Per al Col·legi, retreure als mitjans no haver trobat “el punt d’equilibri” informatiu, com ho ha fet el conseller Puig, és ofensiu i mina la confiança de la ciutadania en els mitjans. Els periodistes no ‘posen en dubte’ el treball dels Mossos, però no poden deixar d’informar d’uns fets que van poder ser presenciats per milers de ciutadans, explica la Junta, que recorda les nombroses fotografies i vídeos que es poden trobar a Internet sobre aquests fets. La Junta mostra també la seva estranyesa per aquestes declaracions, atesa la trajectòria democràtica del conseller Felip Puig.  

El Col·legi ja va denunciar les agressions dels cossos de seguretat contra els periodistes, degudament identificats amb braçal o armilla, que cobrien el desallotjament dels indignats a Barcelona i Lleida.

 

Col·legi de Periodistes de Catalunya

Rambla de Catalunya 10, pral.

08007 Barcelona

Tel. 93.3171920

www.periodistes.org

Compartir

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Tona Gusi

Tona Gusi

Fundadora i Co-coordinadora de La Independent. També és psicòloga menció en Psicologia d'Intervenció Clínica i menció en Psicologia del Treball i les Organitzacions.
Search

There is no Event

Butlletí de notícies

Subscriu-te al nostre butlletí setmanal amb les darreres notícies publicades.

També et pot interessar

El nostre cos no és vostre

      OPINIÓ Aquesta és una afirmació que, per la seva obvietat, no hauria...

Violencia vs Violencia (aumentada)

     OPINIÓN En Oaxaca se cosecha lo que se ha sembrado, a veces desde...

Catalunya: Església catòlica rebutja demanar perdó a demanda d’advocades i feministes / La Independent / Notícies gènere

No hay traducción disponible L’Església Catòlica va rebutjar la demanda que li va fer Feministes...