viernes 09 junio 2023

viernes 09 junio 2023

Compartir

El Casal Jaume I de la Vall d’Albaida, pioner a sensibilitzar contra la violència masclista

Al novembre comença el cicle de xerrades de gènere “Escolta-les”

 

El Casal Jaume I de la Vall d’Albaida, de l’associació Acció Cultural del País Valencià (ACPV), ha decidit ser pioner entre la resta de casals a sensibilitzar contra la violència masclista i altres temes de gènere. Aprofitant la conmemoració del Dia Internacional per aturar la Violència contra les Dones, el proper 25 de novembre, el casal, situat a Ontinyent, començarà un cicle de xerrades sobre aquestes qüestions i d’altres relacionades amb la situació de les dones.

El cicle, amb el nom “Escolta-les”, durarà sis mesos (fins al maig del 2011), i es faran dues xerrades al mes, excepte a l’abril.  La primera sessió del mes de novembre abordarà el tractament infomatiu de la violència masclista. S’hi donaran a conèixer les recomanacions que van elaborar, a finals de 2009, el Col·legi de Periodistes de Catalunya juntament amb altres organitzacions i xarxes internacionals de dones periodistes, sobretot llatinoamericanes. L’acte inclourà un taller on s’hi faran casos pràctics. 

Amb el començament del nou any, al gener, una ponència analitzarà l’ús sexista del llenguatge. El títol de la ponència n’és un exemple, el refrany castellà “Mujer que sabe latín, ni tiene marido, ni tiene buen fin”. El 8 de març, Dia Internacional de les Dones, se celebrarà la ponència “Algunes referències sobre les dones a la història de la humanitat”, que donarà a conèixer alguns noms i càrrecs importants de dones en el curs de la història.

El 28 d’abril, Dia Internacional de la Salut i la Seguretat al Treball, se celebrarà l’acte “Dones, salut, temps i treball”, on s’analitzaran qüestions com, què representa per a les dones tenir un treball retribuït, i com afecten les funcions productives i reproductives el temps d’oci de les dones en comparació amb el dels homes.

L’últim acte del cicle, al mes de maig, versarà sobre l’apoderament de les dones que, tot i ser una qüestió força desconeguda, ens afecta directament a totes i tots. El casal es planteja que el cicle tingui continuïtat després de l’estiu si rep una bona acollida.

Compartir

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

There is no Event

Butlletí de notícies

Subscriu-te al nostre butlletí setmanal amb les darreres notícies publicades.

També et pot interessar

I JORNADES INTERNACIONALS SOBRE ESTRATÈGIES FEMINISTES PER AL DESENVOLUPAMENT

CONFERENCIA “Quelques réflexions à propos des femmes auteurs en France”

Premis col·laboracions La Pizarra de Raimunda