jueves 29 febrero 2024

jueves 29 febrero 2024

Compartir

Des del Consell de Dones de Sant Marti. Rebuig a tottipus de violènciamasclista.

 

COMUNICAT DEL CONSELL DE DONES DE SANT MARTÍ
Des del Consell de Dones de Sant Martí volem mostrar el nostre rebuig a tot tipus de violència masclista. En el que portem d’any 12 dones han estat assassinades a Catalunya, dues d’elles al nostre Districte. 51 a tot l’Estat Espanyol
Volem expressar la nostra solidaritat amb totes les dones que pateixen o han patit violència, i el nostre record per a totes aquelles que han mort assassinades a mans de les seves parelles o ex-parelles.

La violència masclista és una xacra i, tothom, de manera individual o col·lectiva, en l’àmbit social, polític o institucional pot i, té l’obligació, de fer alguna cosa contra aquesta, perquè la violència contra les dones és una greu vulneració dels drets humans més elementals.

També volem posar de manifest que el combat de la violència va mes enllà de les relacions de parella, cada cop més es detecta que la violència te aspectes estructurals, les condicions de precarietat que s’obliga a viure a les persones per culpa de les retallades, la violència indirecta d’infants i persones grans com a conseqüència de la violència masclista, el model social cada cop més arrelat del sistema Patriarcal que domina les relacions personals, econòmiques i socials també son motiu de violència.

ImagenConsiderem absolutament necessari el compromís de les administracions en l’impuls de polítiques d’equitat de gènere i d’igualtat que permetin identificar i superar les desigualtats entre homes i dones i les relacions de poder existents. En aquest sentit, considerem fonamentals millorar i ampliar les mesures preventives i de sensibilització enfocades a qüestionar les idees i creences sexistes presents a la nostra societat, fomentant una educació basada en el diàleg, el respecte i la tolerància.

Igualment, cal reforçar aquelles actuacions i recursos d’atenció a les víctimes que tinguin com a objectiu l’apoderament de les dones i assegurar que tots els protocols d’actuació: sanitari, social, jurídic, d’acollida i, dels cossos de seguretat, funcionen correctament i estiguin enfocats a evitar noves agressions i a protegir a les víctimes.

També es necessari el compromís d’incrementar els recursos per un gran canvi social i econòmic que permeti apaivagar les desigualtats socials i les injustícies que provoquen

És també del tot necessari promoure un canvi de mentalitats que faci que el maltractament contra les dones sigui impensable, i situï el discurs en la dignitat, el respecte i la llibertat tant d’homes com de dones, en lloc de la violència. És evident que no serà possible eradicar el maltractament a les dones sense construir entre tots i totes una societat més justa i equitativa, en definitiva, una societat més lliure.

Voldríem que no tornés a succeir mai mes fets d’aquesta mena

Diem NO A LA VIOLÈNCIA MASCLISTA

 

Consell de les Dones de Sant Martí a 25 de Novembre de 2014 
 

Compartir

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Amada Santos

Amada Santos

Fotoperiodista i Socióloga. Activista Feminista, Defensora DDHH i Cooperant. Presidenta de la XIDPIC.Cat. Co-coordinadora i Editora de La Independent. Coordinadora Internacional a la RIPVG
Search

There is no Event

Butlletí de notícies

Subscriu-te al nostre butlletí setmanal amb les darreres notícies publicades.

També et pot interessar

Programas electorales 21D

  21 D ELECCIONES CATALANAS     Programa ERC Programa Junts per Catalunya Programa Ciutadans...

“Tres generaciones rebeldes” un libro de Montserrat Fernández Garrido.

Una herencia genética tan revolucionaria como la que tiene Montse Fernández Garrido ha conducido a...

Maritza Figueroa: de mujer invisible a emprendedora

  Para el final de Campaña de Ayuda en Acción: Mujeres y hombres nos movemos...