domingo 21 julio 2024

domingo 21 julio 2024

Compartir

Debat de la Comissió de Periodisme Solidari: ‘El poble gitano i la premsa’

El poble gitano constitueix una de les realitats culturals que conformen la identitat polièdrica del nostre país. Fa aproximadament sis segles que els gitanos i els gadye comparteixen aquesta terra. Dissortadament, encara avui en dia els gitanos i les gitanes continuen patint situacions desfavorables heretades d’una història sovint injusta i, de vegades, cruel.

Al llarg d’aquest temps s’ha anat construint una imatge social del poble gitano definida per les generalitzacions, el prejudicis i els estereotips. Aquesta situació també té la seva repercussió mediàtica. En l’actualitat un número molt important dels missatges transmesos a través del mitjans de comunicació de masses relacionats amb el poble gitano cauen en l’estereotip.

La Comissió de Periodisme Solidari vol dedicar un dels seus Debats Solidaris a aquesta qüestió i per aquesta raó convida a: Silvia Rodríguez Gómez ( Responsable de Comunicació de la Unión Romaní y coordinadora de l’estudi ¿Periodistas contra el racismo? La prensa española ante el pueblo gitano. 2011) i Francisca Perona Cortés (Presidenta de l’entitat Veus Gitanes-Rromane Glasura i membre de l’equip del programa de ràdio Veus Gitanes-Rromane Glasura). Moderarà la Taula  Sebastián Porras Soto, membre de la Fundació Privada Pere Closa y de la Comissió de Periodisme Solidari del Col·legi de Periodistes de Catalunya. Serà el 24 de gener a les 19h a la seu del Col·legi de Periodistes.

Compartir

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Picture of Tona Gusi

Tona Gusi

Fundadora i Co-coordinadora de La Independent. També és psicòloga menció en Psicologia d'Intervenció Clínica i menció en Psicologia del Treball i les Organitzacions.
Search

There is no Event

Butlletí de notícies

Subscriu-te al nostre butlletí setmanal amb les darreres notícies publicades.

També et pot interessar

Isabel Franc

¿Lesbianas maduras en la sobremesa?

OPINIÓ ¡No me puedo creer que vayamos a empezar el año con una alegría! La...

La vida es riesgo

Fotos de: www.annacorbella.com La vida es riesgo, aventura, buscar tus límites y, además, disfrutar haciéndolo....

Bensedrine: “Si el poble tunisià ha estat capaç d’inventar el model de revolució serà capaç d’inventar el de democràcia”

No hay traducción disponible L’escriptora i periodista tunisiana Sihem Bensedrine fa un any que va...