lunes 26 febrero 2024

lunes 26 febrero 2024

Compartir

Conclusions de la Jornada “El poder de decidir és nostre: informades, preparades, rearmades”

Organitzada per la Coordinadora Feminista pel Dret a Decidir de València

 

? El neoliberalisme és el brou de cultiu per a l’apropiació del cos de les dones i la crisi és una excusa per a retallar els nostres drets. Una excusa que obeeix al rearmament ideològic del patriarcat. En aquest rearmanent forman part activa esglèsia i institucions. És una campanya missògina a nivell europeu, però a l’Estat espanyol és pitjor per les forces reaccionaries de la dreta i l’esglèssia catòlica. EL NOSTRE COS, LA NOSTRA DECISIÓ!

? La reforma que preten Gallardón és ideològica i classista, perquè marcarà més les diferències de classe entre les que tinguen recursos econòmics per a poder avortar sense risc i les que no els tinguen i hagen de fer-lo posant en perill la seua vida. Si la reforma es porta a terme no va a baixar el nombre d’avortaments però sí ho farà el de dones que moran a causa d’avortaments clandestins i en risc. DEFENSEM LA VIDA!

? El control del cos de les dones pel patriarcat – a més dels nostres úteros- passa pel concepte de familia i models de sexualitat i identitats. Només es contempla la relació heterosexual i la sexualitat amb finalitat reproductiva. SOM ÚNIQUES I DIVERSES!

? Patim una apropiació del llenguatge per part del patriarcat. Els binomis fetus-persona i dona-mare. Hem de canviar aquests conceptes i deixar de nombrar “provida” perquè eixos grups no estan a favor de la vida, sino de la llibertat de les dones a decidir. Per tant hem de dir “antielecció”. Hem de continuar lluitant desde el feminisme, aquest és el motor del canvi. RECUPEREM EL LLENGUATGE!

? Continuem revindicant la despenalització de l’avortamen. Quant a la legislació que volem és la de terminis, entenent el termini per a poder avortar el més ample possible i apropat al model canadenc. Si bé la llei actual del 2010 no respon a totes les nostres espectatives, la defensem front a la reforma que vol imposar-nos Gallardón. NO A LA REFORMA!

? Poder avortar en condicions segures és un dret de les dones, un dret humà fonamental i la clau per a ser lliures. ELS DRETS DE LES DONES SÓN DRETS HUMANS!

? L’educació és l’eina per a canviar idees i esterotips. Cal coeducar des de l’Escola. Cal una educació afectiu sexual més enllà de la prevenció d’embarassos o MTS, cal ensenyar en el respecte a la diversitat d’orientació sexual i identitat de gènere, però també dels diferents models de relació i família. Cal informar i conscienciar a la societat en conjunt. EDUCACIÓ AFECTIU SEXUAL.

? Estem en contra de l’objecció de consciència que només porta la desatenció a les dones que acudeixen a avortar. Exigiem que la Interrupció Voluntària de l’embaràs es practique dins del sistema públic sanitari i sense distinció ni discriminació per a cap dona. AVORTAMENT LLIURE, GRATUÏT, SEGUR I DINS DEL SISTEMA PÚBLIC DE SALUT.

? El feminisme ha de ser el motor del canvi, això continuem fent xarxa per tal d’expandir totes aquestes premises al conjunt de la societat. EL MÓN SERÀ FEMINISTA O NO SERÀ!

Estrategies:

? Cal la unitat intergeneracional, de dones, de professionals, d’associacions feministes. Hem de fer xarxa i anar sumant i transmetent als moviments socials i partits polítics la necessitat de lluitat contra la reforma de la llei i posicionar-se a favor del dret a decidir. FER XARXA DIFONENT EL NOSTRE MISSATGE.

? Hem d’exigir als partits polítics i sindicats el seu posicionament públic al respecte de l’avortament i la difusió en xarxes i campanyes. DEFENSEU EL DRET A DECIDIR!

? L’acció directa i reividicativa als carrers continúa sent necessària per tal de fer-nos visibles. UNIDES EN LES XARXES, COORDINADES EN LES PLACES!

Compartir

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Tona Gusi

Tona Gusi

Fundadora i Co-coordinadora de La Independent. També és psicòloga menció en Psicologia d'Intervenció Clínica i menció en Psicologia del Treball i les Organitzacions.
Search

There is no Event

Butlletí de notícies

Subscriu-te al nostre butlletí setmanal amb les darreres notícies publicades.

També et pot interessar

Valencia: Projecció de “Los amores dificiles”, premiada al Festival Dona i Cinema /La Independent/notícies gènere

A Valencia fan una nova  projecció  d’algunes de les pel·lícules guanyadores el II Festival  Dona...

Catalunya: 1a Consulta d’adolescents a noies i nois de 13 a 17

Enquesta sobre assumptes públics vinculats a l’educació, drets digitals, gènere, Ucraïna, etc   Creus que l’educació en...

Primer juicio por robo de bebés en España

Montse Fernández Garrido   La semana del 25 al 30 de junio, está teniendo lugar...