viernes 17 mayo 2024

viernes 17 mayo 2024

Compartir

COMUNICAT DE LA TRAMA FEMINISTA DAVANT ELS SUCCESSOS D’AQUESTA SETMANA

COMUNICAT DE LA TRAMA FEMINISTA DAVANT ELS SUCCESSOS D’AQUESTA SETMANA

Ràbia, impotència, tristor, cansament… sentiments que se’ns han anat repetint aquesta setmana, un dia rere un altre, després que dilluns 26 ens fessin fora de la que ha estat la llar de la Trama durant un any i mig. Ràbia, de veure com intenten destruir allò que col•lectivament s’ha estat construint. Impotència, de veure com s’emporten les nostres companyes, vingudes d’arreu per defensar un projecte que és de totes. Tristor, per l’espai dins el qual hem crescut i que sense cap mirament han tirat a terra.

Cansament, de veure com s’omplen la boca de mentides, per intentar fer creure a la gent que allò que és, mai ha sigut.Des de La Trama Feminista volem mostrar el nostre rebuig a l’Ajuntament de Barcelona i a TMB pel desallotjament de Can Vies. Després dels últims mesos ha quedat demostrat que no només volien acabar amb l’edifici, també amb les idees. Unes idees que els fan por perquè fan trontollar tot el que ells han conegut, unes idees com són l’autogestió, la cooperació, la llibertat o la justícia. Perquè de res d’això, ells en saben.

Denunciem també l’ocupació policial que estem vivint les veïnes dels barris de Barcelona i en major mesura les veïnes del barri de Sants, que es concreta en identificacions, pallisses, intimidacions, detencions i atacs a diferents espais del barri. És per tot això, i com a part del CSA Can Vies, que exigim:1) Dimissió del regidor del districte, Jordi Martí, i l’alcalde, Xavier Trias.


Paralització immediata de l’enderroc; a
lliberament sense cap tipus de càrrec de totes les detingudes;que s’aturi el desplegament policial que està militaritzant el barri; paralització de tots els desnonaments de qualsevol tipus i la retirada dels processos de desallotjament de la resta de Centres Socials Okupats en perill.

D’altra banda, aquests dies també han sigut dies d’emoció, lluita, rebel•lió, solidaritat i amor. Emoció, de veure les més de seixanta convocatòries en tot el territori en suport a Can Vies, de veure arribar les columnes a la Plaça de Sants, de sentir que quan més petites ens volen, més grans ens fem. Lluita, perquè ens hem apoderat dels carrers i en ells ens hem defensat i ens hem fet més fortes. En ells hem perdut la por. Rebel•lió, perquè lluny de fer-nos passar les ganes de continuar, estem més decidides que mai a tirar endavant, per aconseguir un model més just amb unes relacions més transparents i sinceres, fora de les urpes del sistema patriarcal capitalista que l’Ajuntament de Barcelona i la policia ens estan mostrant dia rere dia.

Solidaritat, en totes les mostres de suport tant cap a la gent del barri com en tots els crits davant la comissaria o la Ciutat de la Justícia. Cap a les més de seixanta persones que han estat, estan i estaran detingudes.Amor, cap a totes les amigues i companyes, pares i mares, veïnes, filles, fills, àvies, avis, que aquests dies heu cridat que esteu fartes del seu model polític i de ciutat, que heu corregut al nostre costat davant la seva brutalitat, que us heu preocupat de la gent que us envoltava en moments de tensió, que ens heu acollit als vostres portals i als vostres bars quan no vèiem cap més sortida, que heu sortit als balcons per fer fora els cossos policials dels nostres barris.

A totes vosaltres, moltes gràcies. Volem agrair també als col•lectius Rereguarda i Alerta Solidària la seva feina davant la repressió que s’està duent a terme.Per acabar, recordar que això no s’acaba aquí, perquè avui reconstruirem el que ells han destruït i tornarem a prendre els carrers una vegada més. Poden tirar les parets, però el projecte de Can Vies continua més viu que mai.

Visca la lluita feminista!
Visca el barri de Sants

Compartir

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Picture of Amada Santos

Amada Santos

Fotoperiodista i Socióloga. Activista Feminista, Defensora DDHH i Cooperant. Presidenta de la XIDPIC.Cat. Co-coordinadora i Editora de La Independent. Coordinadora Internacional a la RIPVG
Search

There is no Event

Butlletí de notícies

Subscriu-te al nostre butlletí setmanal amb les darreres notícies publicades.

També et pot interessar

Cuba: Violencia, el camino de la justicia es la reparación

Conversación periodística con la realizadora Lizette Vila Más de 50 obras audiovisuales muchas dedicadas...

unnamed

Barcelona: María José Gómez, nova directora de Time Out Barcelona / La Independent / Notícies de gènere

No hay traducción disponible La periodista María José Gómez serà la nova directora de Time...

Teresa Losada homenatjada per la Generalitat de Catalunya

La Generalitat de Catalunya ha homenatjat la religiosa Teresa Losada per la seva trajectòria...