sábado 03 junio 2023

sábado 03 junio 2023

images

Compartir

Catalunya: Xarxa Asil.Cat i acords institucionals per a les i els refugiats / La Independent / Notícies Gènere

No hay traducción disponible

La Xarxa Asil.Cat i les entitats membres que la formen: Accem, ACATHI, Fundació ACSAR, PEN Català, SICAR cat -Adoratrius-, es varen reunir amb la Consellera de Benestar Social i Família Neus Munté, esperant que el reconeixement de la mancança de fons i de mitjans per a la bona acollida de les persones refugiades es tradueixi en  una partida conseqüent el 2015 per al desplegament del Pla de Protecció Internacional a Catalunya.

 

images

 

El dijous 12 de febrer, les entitats de la Xarxa Asil.Cat es van reunir amb la Consellera de Benestar Social i Família, la Sra. Neus Munté i el Director General per a la Immigració, el Sr. Xavier Bosch. L’objectiu de la reunió, a més de presentar la Xarxa Asil.Cat i les entitats que la conformen, era traslladar la preocupació de les entitats davant la inacció del Govern de la Generalitat un any després de l’aprovació del Pla de Protecció Internacional a Catalunya, el gener de 2014.

Asil.Cat va obtenir un compromís de reunió amb Xavier Bosch, el proper mes, per tal de valorar els avenços efectuats en els punts més importants del pla de protecció internacional. La Consellera va informar a les entitats de la creació d’una línia específica en protecció internacional, que serà present en la propera convocatòria de subvencions a entitats per part de la Direcció General per a la Immigració, encara que no en va precisar l’import, va recalcar que “hi ha voluntat política de desplegar el Pla de Protecció Internacional a Catalunya, i que no quedarà només en un document”.

Comparteix amb les entitats el fet que aquest Pla ha de ser transversal als altres Departaments de la Generalitat, i considera fonamental el pla interdepartamental que van començar a definir. Tant la Consellera de Benestar Social i Família com el Director General per a la Immigració reconeixen que de les 5 o 6 mesures definides al Pla de Protecció Internacional, cal prioritzar la mesura relativa a l ‘Acollida. I així garantir en primera instància el benestar de les persones refugiades, especialment en salut i habitatge.

Les entitats de la xarxa Asil.Cat esperen que aquest reconeixement de fets es tradueixi en la creació d’una partida conseqüent per al desplegament del Pla de Protecció Internacional per a les entitats que treballen en la protecció internacional. En efecte, les entitats de la xarxa van reclamar, a través d’unes esmenes al projecte de Pressupostos 2015, augmentar fins a 100.000 € la quantitat econòmica que actualment reben en conjunt les entitats de la Xarxa Asil.Cat.

 

 

Asil

 

 

 

A data d’avui, la Direcció General per a la Immigració subvenciona la tasca de 5 de les 7 entitats de la Xarxa Asil.Cat que reben en conjunt un total de 29.000 € (destinant així només un 0,31% del pressupost global que gestiona aquesta Direcció General a les necessitats de les persones que sol·liciten asil al nostre país i/o són traficades per a la seva explotació).

 

 

*Asil.Cat son un conjunt d’entitats organitzades de forma voluntària i sense personalitat jurídica pròpia amb l’objectiu de defensar el dret d’asil a Catalunya i els drets de les persones que han patit un desplaçament forçat fruit de greus vulneracions dels seus drets humans.

El seu objectiu és millorar les capacitats d’acollida de la societat catalana de les persones sol·licitants de protecció internacional i d’apatrídia, refugiades, apàtrides, persones denegades de la protecció internacional, mitjançant el reconeixement dels seus drets així como a través de la realització d’activitats d’assistència, d’atenció, d’incidència, de formació i de sensibilització.

 

Compartir

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Amada Santos

Amada Santos

Fotoperiodista i Socióloga. Activista Feminista, Defensora DDHH i Cooperant. Presidenta de la XIDPIC.Cat. Co-coordinadora i Editora de La Independent. Coordinadora Internacional a la RIPVG

There is no Event

Butlletí de notícies

Subscriu-te al nostre butlletí setmanal amb les darreres notícies publicades.

També et pot interessar

Una joven alcaldesa para la ciudad eterna

Estat espanyol. Premi Cervantes a l’escriptora mexicana Elena Poniatowska

En los zapatos del asesino