sábado 03 junio 2023

sábado 03 junio 2023

Compartir

Catalunya: Recomanacions sobre el tractament de les persones LGBTI / La Independent / Notícies Gènere

 

 

El passat cap de setmana es van registrar sis agressions homòfobes a Barcelona. El Col·legi de Periodistes de Catalunya  recomana aquesta guia sobre el tractament de les persones lesbianes, gais, bisexuals, transgèneres i intersexuals als mitjans audiovisuals.

 

Recomanacios lgtbi CPC

 

Aquesta guia elaborada pel Consell de l’Audiovisual de Catalunya, el Departament de Treball, Afers Socials i Famílies i  el Col·legi de Periodistes de Catalunya, s’enmarca en la Llei 11/2014, del 10 d’octubre de 2014 del Parlament de Catalunya, per a garantir els drets de lesbianes, gais, bisexuals, transgèneres i intersexuals i per a eradicar l’homofòbia, la bifòbia i la transfòbia.

En la presentació de la guia s’exposa que: “L’article 15 de la llei estableix que el Consell de l’Audiovisual de Catalunya ha de vetllar perquè els mitjans de comunicació no vulnerin els principis d’aquesta llei, en el sentit que tractin amb normalitat la diversitat afectivosexual, la diversitat familiar, i la identitat i l’expressió de gènere, mostrant referents positius, i, finalment, establir recomanacions sobre els usos lingüístics i el tractament i l’ús de les imatges amb relació a l’homosexualitat, la bisexualitat, la transidentitat i la intersexualitat”.

També es reconeix que: “La infrarepresentació de les persones LGBTI als mitjans és també una forma de
discriminació. Els mitjans de comunicació audiovisuals, públics i privats, tenen la capacitat de fomentar un augment de la visibilitat d’aquests col·lectius als mèdia, una presència normalitzada i no estereotipada, per mitjà dels continguts que produeixen i difonen”.

 

Compartir

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Tona Gusi

Tona Gusi

Fundadora i Co-coordinadora de La Independent. També és psicòloga menció en Psicologia d'Intervenció Clínica i menció en Psicologia del Treball i les Organitzacions.

There is no Event

Butlletí de notícies

Subscriu-te al nostre butlletí setmanal amb les darreres notícies publicades.

També et pot interessar

Programació de Dones&Co

“LLETRES PER A TOTHOM”: ALFABETIZACIÓN MIGRACIÓN

La Unió endureix les penes per trata de persones però no penalitza aquells que utilitzen les víctimes