lunes 22 julio 2024

lunes 22 julio 2024

Catalunya – Internacional: Informe “La protecció de la llibertat de premsa i de la defensa dels drets humans a Catalunya”

Cal generar entorns propicis per tal que periodistes i defensores i defensors dels drets humans puguin desenvolupar la seva feinA. 

presenta a Brusselles linforme  protecció de la llibertat de premsa i de la defensa dels drets humans a Catalunya

Intervenció de la consellera d’Igualtat i Feminismes, Tània Verge Mestre.Espai Catalunya Europa de Brussel·les.

En el marc de la presentació de l’informe, la consellera d’Igualtat i Feminismes, Tània Verge Mestre, ha subratllat la necessitat d’adoptar una normativa que freni les pràctiques abusives que limiten la participació pública i, en particular, les Demandes Estratègiques Contra la Participació Pública (SLAPP,* per les seves sigles en anglès).

En la seva intervenció, la consellera va mencionar casos recents de demandes presentades contra periodistes, activistes i defensores i defensors dels drets humans a l’estat espanyol, com els de Pamela Palenciano Jódar o Iñaki Rivera Beiras.

Verge denuncià davant l’espionatge a personalitats institucionals i de la societat civil independentista, periodistes i advocats i advocades de Catalunya, que en política l’espionatge d’oponents és una violació flagrant dels principis democràtics i els drets humans, i instà el Govern espanyol a investigar i prendre mesures fermes per abordar aquesta qüestió.

Hi van intervenir també: el director general per a la Promoció i Defensa dels Drets Humans, Adam Majó Garriga; des d’Irídia, entitat que ha elaborat l’informe, Andrés García Berrio; i l’advocada Laia Serra Perelló. 

* Les SLAPP són accions legals empreses tant des del sector privat (per part d’individus, empreses o altres grups d’interès) com des del públic, dirigides contra persones que expressen una postura crítica sobre un tema d’interès públic. Aquests processos individualitzen i privatitzen qüestions que són d’interès general. Les SLAPP acostumen a ser demandes sense fonament jurídic, premeditades, que busquen intimidar i, en última instància, silenciar i desincentivar la denúncia pública. El seu objectiu no és guanyar casos als tribunals, sinó iniciar procediments legals molt llargs i costosos per esgotar els recursos, embrutar la reputació i afectar negativament la vida personal de periodistes i activistes.

Compartir

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Picture of Tona Gusi

Tona Gusi

Fundadora i Co-coordinadora de La Independent. També és psicòloga menció en Psicologia d'Intervenció Clínica i menció en Psicologia del Treball i les Organitzacions.
Search

There is no Event

Butlletí de notícies

Subscriu-te al nostre butlletí setmanal amb les darreres notícies publicades.

També et pot interessar

Primera edició del festival Punto y Raya per infants i noies i nois de 6 a 12 anys d’edat

Seguint els mateixos principis que han fet guanyar-li el títol de “festival més abstracte del...

merce-otero-perfil

La Lluna de Safo a Maria Mercè Marçal passant per Mary A. Blagg

 OPINIÓ He hagut de despenjar un quadre que feia molt temps que estava a una paret...

Sommet européen.Accord Union européenne – Turquie. AEDH AEDH, Association, Européenne pour la défense des Droits de l’Homme

Ces 17 et 18 mars, lors d’un nouveau sommet à Bruxelles, l’Union européenne et...