jueves 28 septiembre 2023

jueves 28 septiembre 2023

Compartir

Catalunya: El personal de la Secretaria General de l’Esport expressa el seu rebuig a la violència envers les dones / La Independent / Notícies Gènere


El 25N, el personal de la Secretaria General de l’Esport (SGE) es va concentrar  per expressar el rebuig a la violència masclista en el marc del Dia Internacional per a l’Eliminació de la Violència envers les Dones. 

El lloc de la concentració, per mostrar el seu compromís amb aquesta causa, fou l’espai verd situat a l’entrada de la seu de la SGE, a Esplugues de Llobregat. El nombrós grup estigué encapçalat pel secretari general de l’Esport, Gerard Figueras, i la resta de l’equip directiu. La directora de l’Escola Catalana de l’Esport, Gemma Vilaró, feu la lectura del Manifest de l’Esport per denunciar  la vulneració constant dels drets humans que suposa la violència contra les dones.

La SGE s’ha sumat així a les més de 280 entitats – sumant clubs, consells esportius, federacions, centres educatius i universitats del país-. La campanya s’emmarca en les actuacions previstes en el Programa Dones i Esports 2014-16, impulsat pel Gabinet de Gènere de la SGE i l’Institut Català de les Dones (ICD), un dels objectius del qual és contribuir a fomentar l’educació en valors donant suport a les iniciatives de les entitats esportives per visualitzar el rebuig a la violència i l’assetjament contra les dones en l’àmbit de l’esport.

El Govern vol animar el sector esportiu català a fer costat a la iniciativa per “identificar i denunciar conductes d’abús i control, actituds d’imposició, de menyspreu, amenaces i humiliacions que afavoreixen la tolerància cap a la violència masclista”.

El manifest també apel·la a “col·laborar en la construcció d’uns models culturals que reprovin les violències sexuals també en l’esport perquè són la màxima expressió de la dominació envers les dones”.

 

 

Compartir

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Amada Santos

Amada Santos

Fotoperiodista i Socióloga. Activista Feminista, Defensora DDHH i Cooperant. Presidenta de la XIDPIC.Cat. Co-coordinadora i Editora de La Independent. Coordinadora Internacional a la RIPVG

There is no Event

Butlletí de notícies

Subscriu-te al nostre butlletí setmanal amb les darreres notícies publicades.

També et pot interessar

OXACA. México: Realizarán diplomado de feminismo y descolonización en Oaxaca / La Independent / Notíicias Género

Con el propósito de fortalecer los procesos de descolonización y organizativos entre mujeres, la organización...

laura Pérez

Barcelona aposta per la justícia de gènere

No hay traducción disponible       L’Ajuntament de Barcelona acaba d’anunciar la posada en...

Les dones del Lluçanès per la igualtat

No hay traducción disponible Montserrat Juventeny, Rosa Funtané i Mònica Jofre @Consorci Lluçanès Aquesta és...