lunes 05 junio 2023

lunes 05 junio 2023

Compartir

Catalunya: Document del CAC: “Mitjans de comunicació i adopció” / La Independent / Notícies gènere

La  presentació del document serà dimarts 15 d’octubre, a les 18.00 hores, al Col·legi de Periodistes de Catalunya

Davant la preocupació expressada per algunes associacions de famílies adoptants i de persones adoptades pel tractament periodístic que en algunes ocasions es dóna a l’adopció, el Consell de l’Audiovisual de Catalunya (CAC) va crear un grup de treball integrat per l’Associació de Famílies Adoptants de la Xina (AFAC), La veu dels adoptats, l’associació GERARD, l’Institut Català de l’Acolliment i de l’Adopció (ICAA), el Síndic de Greuges, el Col·legi de Periodistes de Catalunya (CPC) i la professora de Psicologia de la Universitat de Barcelona (UB), senyora Montserrat Freixa, amb la finalitat de debatre i reflexionar sobre aquesta qüestió.

En el marc de la transformació històrica que han experimentat els processos d’adopció d’infants socialment i legalment, tant en l’àmbit nacional com en l’internacional, el grup de treball ha elaborat el document “Mitjans de comunicació i adopció“, amb l’objectiu de facilitar als mitjans de comunicació un seguit de consideracions per a un tractament informatiu acurat de la qüestió, i clarificar conceptes per tal que prevalgui sempre l’interès superior de l’infant.

Aquest text, en paraules de Carme Figueras, Consellera del Consell de l’Audiovisual de Catalunya, “és un punt de partida, un document viu que resta obert a la participació de les entitats, les associacions i els professionals que hi vulguin fer les seves aportacions”.

 

 

Compartir

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Tona Gusi

Tona Gusi

Fundadora i Co-coordinadora de La Independent. També és psicòloga menció en Psicologia d'Intervenció Clínica i menció en Psicologia del Treball i les Organitzacions.

There is no Event

Butlletí de notícies

Subscriu-te al nostre butlletí setmanal amb les darreres notícies publicades.

També et pot interessar

8a. Tertulia Salambó con Sílvia Querini

36 dones assassinades per violència masclista a l’Estat espanyol

Drets de les dones a la Futura Agenda de Desenvolupament