martes 16 julio 2024

martes 16 julio 2024

Catalunya: 19è Fòrum FEDAIA / La Independent / Notícies gènere

L’objectiu del Fòrum -celebrat aquest dimecres dia 14 d’octubre sota el lema “Fent camí amb els infants”- és fomentar i millorar el treball en xarxa tot buscant un espai de reflexió al voltant dels infants i joves que es troben en situació de risc social i desemparament.

 

La vicepresidenta del Govern i consellera de Benestar Social i Família, Neus Munté va afirmar durant la inauguració: “El Pacte per a la Infància ha canviat el concepte i el paper de la infància i s’han començat a posar els pilars d’aquesta nova governança”.

Neus Munté va destacar que els canvis socials i econòmics han provocat molts canvis, també en els rols dels pares, i que “per això cal prestar especial atenció a les necessitats tant dels fills i filles, com també dels pares i altres membres de la família, més quan es donen en un context d’exclusió social”.

I en aquest sentit assenyalà l’aprovació per part del Govern de la Generalitat, el passat mes de juliol, del Pla d’Atenció integral a la infància i l’adolescència 2015-2018, un document que desplega pel proper quadrienni els objectius estratègics, les mesures i les prioritats en matèria d’infància i adolescència que recull el Pacte Nacional.

Entre les diverses actuacions, la consellera va citar: el primer any de desplegament del Pla, on s’han proposat 414 actuacions per a cadascun dels 7 eixos estratègics en què s’estructura el Pla, com per exemple la participació social de la infància, la igualtat d’oportunitats, l’educació, la família i la salut, i tot plegat amb un pressupost de gairebé 670 milions d’euros; i, des de l’1 de juliol, la constitució de les Taules Territorials d’Infància a Barcelona, Tarragona, Girona, Catalunya Central, Alt Pirineu i Aran, Lleida i Terres de l’Ebre.

 

Compartir

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Picture of Tona Gusi

Tona Gusi

Fundadora i Co-coordinadora de La Independent. També és psicòloga menció en Psicologia d'Intervenció Clínica i menció en Psicologia del Treball i les Organitzacions.
Search

There is no Event

Butlletí de notícies

Subscriu-te al nostre butlletí setmanal amb les darreres notícies publicades.

També et pot interessar

Respirar per la ferida, el nou llibre de Sílvia Amigó, es presenta a Vilafranca

La filòsofa Fina Birulés i la bibliotecària Eva Delriu seran les encarregades de glossar aquest...

Shaban Sidratu Jah: “Queremos poner fin al racismo estructural”

Shaban Sidratu Jah, nacida en Sierra Leona, llegó a Europa como refugiada. Ahora es la...

“Mujeres que luchan: historias que inspiran”

Es mediante una serie de diez entrevistas realizadas por nueve periodistas de La Independent, que...