lunes 02 octubre 2023

lunes 02 octubre 2023

Compartir

Barcelona: Les Dones no volen la Justícia Patriarcal / La Independent / Notícies Gènere

Entorn del 25 de Novembre, Dia Internacional de la no Violència contra les Dones i Nenes, diverses entitats i col·lectius de dones, s’uneixen per realitzar diferents actes; debats, Jornades, Manifestacions, amb l’objectiu de recordar i incidir críticament, en l’exigència al Govern i a les institucions que correspongui, que posin les mesures necessàries per eradicar d’una vegada per totes, i com més aviat, qualsevol violència contra les dones.

 

 

  Foto:farodevigo.es 

Entre aquests actes hi ha una Jornada a Ca la Dona*, on hi ha programada la taula rodona: A propòsit de Juana Rivas. Dilemes Ètics a l’Assessorament i atenció a dones víctimes de violència masclista.

Segons les expertes de la Jurisprudència, el cas de Juana Rivas no té precedents en la història judicial de l’Estat Espanyol. S’ha imputat a la psicòloga i la representant legal, i se les ha acusat de ser partícipes i inductores del delicte de sostracció de menors.

També s’hi parlarà sobre els dilemes ètics en l’atenció a dones en situació de violència, així com també la importància de la confiança i la confidencialitat, dins del treball d’atenció, donant visibilitat, el setge que es porta a terme contra les persones o grups, que donen suport a dones que pateixen violència.

Pel que fa a l’apartat Treball Multidisciplinar en l’Atenció a Dones. Deure de Confidencialitat,  hi participaran, Nativitat Veraguas Aguilera (Directora de Dones amb Empenta, directora SIE Catalunya Central, i Protecció de dades i treball en xarxa a Violències masclistes) i Laia Rosic Solé, Psicòloga, experta en Treball en xarxa a Violències masclistes.

El tema “Reflexions al Voltant del secret professional” el desenvoluparà, Victòria Rom  Rodríguez,  advocada i sòcia i membre de la Comissió de Violència de Dones Juristes.

 

*Per poder participar en aquesta Jornada*, a Ca la Dona el 30 de Novembre a les 19h, és necessària la inscripció prèvia.

 

Compartir

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Amada Santos

Amada Santos

Fotoperiodista i Socióloga. Activista Feminista, Defensora DDHH i Cooperant. Presidenta de la XIDPIC.Cat. Co-coordinadora i Editora de La Independent. Coordinadora Internacional a la RIPVG

There is no Event

Butlletí de notícies

Subscriu-te al nostre butlletí setmanal amb les darreres notícies publicades.

També et pot interessar

Las empresarias tienen cualidades y formas de hacer que deben compartir

Más de 200 profesionales y emprendedoras/es se reunieron el día de Sant Jordi, en el...

El Col·legi de Periodistes a la Comissió Nacional per a una Intervenció Coordinada contra la Violència Masclista / La Independent / Notícies gènere

No hay traducción disponible Notícia publicada al web del CPC El passat 27 de novembre...

Barcelona: Coloquio Internacional .La infancia en femenino / La Independent / Notícias gènero

  El I Coloquio internacional* “La infància en femení: les nenes. Imatges i figures de...