jueves 18 julio 2024

jueves 18 julio 2024

Barcelona-Internacional:Dia Internacional de les Defensores de Drets Humans / La Independent / Noticias Genere

 

Aquest 29 de novembre, Dia Internacional de les Defensores de Drets Humans (DDHH), Calala-Fons de Dones, convida a recolzar la Iniciativa Mesoamericana de Dones Defensores de Drets Humans per aturar la violència que afronten les defensores de la regió per protegir els DDHH, inclosos els drets de les dones, des de diversos moviments i formes de lluita.

En una regió sacsejada per la generalització de la violència, especialment contra les dones, i la violació sistemàtica dels DDHH, les defensores viuen una persecució específica, denuncia constanment la Relatora Especial sobre els i les Defensores de DDHH de la ONU, Margaret Sekaggya.

Segons el Diagnóstico 2012 sobre Violencia contra Defensoras de DDHH, a Mesoamérica, 38 defensores de DDHH foren assassinades entre 2010 i 2012 només a Guatemala, Hondures i Mèxic, i el 2012 es van comptabilitzar 414 agressions contra defensores, el 40% de les quals presentaven un component de gènere.

Les agressions les van cometre sobretot actors estatals (87% de casos), seguits per actors privats o relacionats amb el seu entorn proper. Segons la Iniciativa, “les més exposades a la violencia són les defensores que es troben en zones rurals principalment i defensen, entre altres, el dret a la terra, el territori i els recursos naturals, el dret a una vida lliure de violència i el dret a la informació i a la llibertat d’expressió”. Actualment, l’Assemblea General de Nacions Unides discuteix una proposta de Resolució sobre la Protecció per a Defensores impulsada per la iniciativa abans esmentada, que, des de la seva creació el 2010, treballa per generar alternatives de protecció, autocura i seguretat, capacitació, visibilització i prevenció de la violència i la discriminació estructural que afronten les defensores Drets Humans.

Compartir

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Picture of Amada Santos

Amada Santos

Fotoperiodista i Socióloga. Activista Feminista, Defensora DDHH i Cooperant. Presidenta de la XIDPIC.Cat. Co-coordinadora i Editora de La Independent. Coordinadora Internacional a la RIPVG
Search

There is no Event

Butlletí de notícies

Subscriu-te al nostre butlletí setmanal amb les darreres notícies publicades.

També et pot interessar

2012, un año de esfuerzos. 2013, mayor compromiso de La Independent

EDITORIAL 2012 nos ha dejado con un nuevo gobierno que repite, que tiene un...

Sara 1

Cinco años del gobierno de EPN: Pesadumbre

OPINIÓN Lástima de 47 años de feminismo y la parafernalia digna y limpia, que...

Cubelles:Convocatòria i Premi Aurora de Microrelats / La Independent / Notícies gènere

L’associació de Dones La Fita de Cubelles, impulsa el primer concurs de microrelats. Donen...