lunes 26 febrero 2024

lunes 26 febrero 2024

Compartir

Barcelona: Dones drac. Poesia en l’espai / La Independent / Notícies gènere

No hay traducción disponible

 Aquest Espectacle*’ de poesia, música i dansa (“trenades a l’aire lliure i amb l’aire lliure”, diu l’organització) pertany al cicle Als jardins amb Maria-Mercè Marçal

Del 13 al 19 d’abril se celebraran tot un seguit d’activitats literàries dins el programa Les Corts, escenari literari (coordinat per Albert Lladó) com a preàmbul a la celebració de la Diada de Sant Jordi. Enguany, en el marc d’aquest programa, el districte homenatjarà a l’escriptora Maria-Mercè Marçal amb tres actes el dissabte 18 d’abril i una exposició monogràfica.

 

 

 

Dibuix de Laia Riera Santjaume

Dibuix de Laia Riera Santjaume

 

 

És en la sang del drac on beu la paraula viva de qui escriu. (…) Perquè el drac és, per a mi, la imatge de tot allò que és exclòs, i allò que és exclòs retorna en forma d’amenaça, de força obscura, d’enemic. (…) Si com a escriptora sento que les meves arrels s’enfondeixen en la sang del drac, com a dona no puc oblidar que el femení, més enllà de la pobra representació de la donzella salvada per l’heroi, ha quedat exclòs històricament de la nostra civilització i es troba, també, a la banda del monstre, de tot aquell pany de l’experiència caòtic —el continent negre en va dir Freud— que no s’ha deixat dir del tot pel llenguatge colonitzador.” (Cita de Maria-Mercè Marçal extreta de la invitació a l’acte).

 

 

Dones drac. Poesia en l’espai

Ballarines, poetes i pianista posaran en moviment la poesia de quatre autores catalanes imprescindibles.

Amb els poemes i la veu de: Mireia Calafell, Sònia Moll, Blanca Llum Vidal i Maria-Mercè Marçal. Al piano: Clara Peya. La dansa a càrrec de: Laura Vilar, Inès Boza i Mireia de Querol, amb la col·laboració de Montse Colomer.

 

 

Altres activitats

També al matí del 18 d’abril, l’actriu Anna Ponces farà una lectura* per a infants de poemes de Maria-Mercè Marçal a partir de l’antologia de poesia infantil Tan petita i ja saps…(Editorial Andana. Barcelona, 2015). La selecció dels versos de l’antologia és de Jaume Subirana i les il·lustracions de Marta Altés.

Al mateix espai, a les 5 de l tarda,  hi haurà la presentació** del llibre El senyal de la pèrdua, el volum aplega els escrits inèdits dels dos últims anys de la vida de l’autora: el dietari i les cartes a Jean-Paul Goujon (biògraf de Renée Vivien). L’acte comptarà amb Fina Llorca, filòloga especialista en l’obra de Maria-Mercè Marçal i Heura Marçal, traductora al català de la correspondència entre Marçal i Jean Paul Goujon. Lectura de fragments de l’obra a càrrec de Martina Escoda.

L’exposició: Maria-Mercè Marçal. Manuscrits*** es podrà veure fins al dia 2 de juny . La mostra es basa en una selecció de manuscrits de l’obra de Maria-Mercè Marçal que s’exhibeixen al costat de l’obra impresa.

 

 

* Dissabte 18 d’abril, A les 12 h Sessió infanti

*’ A les sis de la tarda a l’ Espai Maria-Mercè Marçal, als jardins que hi ha entre el camí Torre Melina i l’avinguda Xile, al barri de les CortsBarcelona.
Organitzen: FMMM, La Caldera, i Ajuntament de Barcelona

** A les 5 de la tarda

*** Visitable els dies feiners, de 10 a 20 h a l’Espai Expositiu Les Corts (Plaça Comas, 18. Les Corts, Barcelona)

 

Compartir

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Tona Gusi

Tona Gusi

Fundadora i Co-coordinadora de La Independent. També és psicòloga menció en Psicologia d'Intervenció Clínica i menció en Psicologia del Treball i les Organitzacions.
Search

There is no Event

Butlletí de notícies

Subscriu-te al nostre butlletí setmanal amb les darreres notícies publicades.

També et pot interessar

Femtalent 2018, premios al talento de las mujeres

      La edición de fem.talent se celebró bajo el título ‘World Wide Women:...

La diputada independentista uruguayana Ana Surra reclama trabajo, papeles y dignidad para las personas emigrantes

  Tupamara, refugiada, sindicalista, independentista, basquetbolista, inmigrante, abuela, recién entrada en la política española desde...

Catalunya: Manifest de Xarxa de Dones feministes contra la Violència: 25n Juntes i lliures desmuntem la cultura de la por

  25 de novembre 2013, Dia Internacional de la No Violència Contra les Dones i...