martes 25 junio 2024

martes 25 junio 2024

Barcelona: censures i repercussions en un país “Democratic” / La Independent / Notícies Gènere

L’advocada Silvia Villullas, que va ser companya de Patricia Heras, la jove condemnada pel cas 4F que es va suïcidar durant un permís penitenciari, ha estat acomiadada del seu lloc de treball.

   

 Foto: cineclubdioptria.or

El 26 d’abril de l’2011, Silvia Villullas va rebre un SMS de la seva companya Patricia Heras: “No puc més amb el meu dolor”. Va ser en el seu primer permís de presó. No va gaudir-lo.

Silvia Villullas va acudir ràpidament però quan arribà a la casa de la seva companya ja la va trobar sense vida a la vorera. Patricia Heras no va poder suportar la condemna de tres anys a què va ser sotmesa declarant-se sempre innocent dels fets que se li van imputar.

Els familiars i amics dels i les afectats del cas 4F han reclamat en roda de premsa -després del visionat pel Canal 33, amb una audiència de més de mig milió de persones- del documental “Ciutat Morta”, la reobertura del procés judicial a causa que la investigació oficial, segons denúncia el documental, presenta errors gravissims per part de la policia, de l’estament judicial i de l’Ajuntament de Barcelona (càrrecs tècnics i politics).

A Silvia Villullas la van contractar a Segur Ibèrica a primers d’aquest mes .. El seu treball era d’acord amb la seva professió d’advocada,  en el departament de recursos humans i era aquest dies a Madrid fent un curs de formació per part de l’empresa. Va explicar a la roda de premsa al Col·legi de Periodistes de Catalunya: “Divendres passat vaig saber que dissabte s’emetria el documental. Llavors, preveient que podria tenir una repercussió pública important, vaig comunicar a la meva cap de recursos humans, que sortia al reportatge. Li vaig dir que era un tema personal, però que no obstant això volia que en tingués coneixement”. Al matí següent de l’emissió del documental, li van comunicar a Silvia: “no et volen a l’empresa”, sense cap més explicació. “Vaig enviar un correu informant de quin és la meva adreça per si m’han de comunicar la baixa i els motius”, assegura. Fins al migdia de dimecres no havia rebut cap document amb la comunicació de l’acomiadament.

 

 

Compartir

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Picture of Amada Santos

Amada Santos

Fotoperiodista i Socióloga. Activista Feminista, Defensora DDHH i Cooperant. Presidenta de la XIDPIC.Cat. Co-coordinadora i Editora de La Independent. Coordinadora Internacional a la RIPVG
Search

There is no Event

Butlletí de notícies

Subscriu-te al nostre butlletí setmanal amb les darreres notícies publicades.

També et pot interessar

Dia Internacional LGTBI

No hay traducción disponible El Dia Internacional contra l’Homofòbia i la Transfòbia se celebra el...

Mònica Parra: “Personas refugiadas pasan de la esperanza a la impotencia”

La miembra de Fotomovimiento, en Idomeni, Grecia, explica que en el campamento de gente...

Què en pensa… Maria Rovira i Duran. UPC

Què en pensa… Maria Rovira i Duran. UPC Per una plena igualtat – Com valores...