domingo 21 julio 2024

domingo 21 julio 2024

Compartir

Acció Feminista al Pertús 26N

Nota de premsa

 

El proper dissabte, 26 de Novembre, tindrà lloc una trobada feminista internacional al Pertús, a les 11h.  Activistes associatives, feministes i sindicalistes d’ambdós costats de la frontera s’uniran en una protesta que perllonga les manifestacions del Dia Internacional contra les violències vers les dones, a fi de cridar especialment l’atenció de l’opinió pública sobre la realitat del món de la prostitució i la situació de les persones – dones, estrangeres i en situació precària, en la seva immensa majoria – que s’hi troben immerses.

Catalunya gaudeix del trist privilegi d’acollir – a la Jonquera – el bordell més gran d’Europa. L’acció pretén conscienciar la ciutadania sobre l’explotació i la violència que comporten les indústries del sexe, apel·lant directament a la responsabilitat dels homes. La crisi aboca un nombre creixent de dones a la pobresa i limita les seves opcions. La creació de noves destinacions de turisme sexual esdevé un possible nínxol de negoci per a gent sense escrúpols. Una societat democràtica no pot admetre l’existència de una reserva de dones sotmeses al caprici sexual masculí sense qüestionar tots els avenços en matèria d’igualtat de gènere.

L’acció és inequívocament solidària amb les dones en situació de prostitució. El 26-N es denunciaran les hipòcrites legislacions francesa i catalana (“délit de raccolage”, “llei de carreteres”, ordenances de “civisme”) que, en lloc de protegir-les, expulsen aquestes dones de l’espai públic, empenyent-les cap a circuits invisibles i fortament controlats per les màfies proxenetes. Les organitzacions convocants, que s’entrevistaran amb les autoritats locals, traslladaran als poders públics l’exigència d’un tractament social – i no repressiu vers les dones – del fenomen de la prostitució.

Veure més informacions, organitzacions convocants i detalls de l’acció al blog http://acciofeminista26n.wordpress.com/

Adjunt el comunicat de la Federació d’associacions de veïnes i veïns de Barcelona (Favb) sobre el Dia Internacional contra les violències vers les dones. La Vocalia de Dones de la Federació serà present a l’acció del Pertús.

Contacte:

Sylviane DAHAN

vocaliadones@gmail.com

——————————————————————

 

 

 

Per difondre!

Es recullen adhesions!

En el marc del Dia Internacional per l’eliminació de les violències contra les Dones, el  Collectif Droits des Femmes 66 (Catalunya Nord) co-organitza, amb l’associació feminista i veïnal Dones d’Enllaç de Barcelona, una acció al Pertús (la Jonquera) contra el sistema prostitucional el dissabte 26 de novembre de 2011. 

http://acciofeminista26n.wordpress.com/

Aquí, com al conjunt de l’Estat espanyol, es poden enviar adhesions individuals i de grups a l’adreça electrònica donesdenllac2011@gmail.com    

Us convidem a adherir-vos, participar i difondre el més àmpliament possible aquesta convocatòria per tal d’assegurar l’èxit de l’acció feminista transfronterera.

Més enllà de les divergències i del debat existent dins del moviment feminista entre abolicionistes i neo-reglamentaristes, més enllà de les etiquetes i de la confrontació, tenim la voluntat de fer-ne una acció aglutinadora ja que ens sembla difícil estar a favor de l’existència d’aquestes fàbriques de l’explotació sexual on l’autonomia o l’auto-organització de les dones és nul·la; on moltes de les dones que hi són han estat víctimes de la trata. La nostra acció no és contra les dones que estan exercint la prostitució en el macro-prostíbul Paradise. Volem visibilitzar la nostra oposició al sistema prostitucional, al proxenetisme, a l’assetjament de les dones que es prostitueixen (Llei de Carreteres), a la sexualitat masculina hegemònica dels “clients puteros” i a la banalització de la mercantilització dels cossos de les dones.

———————————

* Acció 11h al Pertús (a l’antiga frontera)

 Unió simbòlica (i esperem, mediàtica) de les  banderoles portant el mateix missatge:

ELS NOSTRES COSSOS NO SÓN MERCADERIESNOS CORPS NE SONT PAS DES MARCHANDISESNUESTROS CUERPOS NO SON MERCANCÍAS

* 12h, roda de premsa i presa de paraula al carrer. 4 companyes, 2 franceses, una catalana, una espanyola llegiran el text que existeix en 3 llengües.

* 13h, dinar – picnic (que portem de casa i compartim)… cantarem… podriem aprofitar per parlar, conèixer-nos, intercanviar idees i impressions… fer projectes…

* 15h, distribució fulls a la ciutat. Cada grup o dona podra portar les seves pancartes i/o material… * 17h,  viatge de tornada

ELS NOSTRES COSSOS NO SÓN MERCADERIES! En el marc de les anomenades “Lleis Òmnibus”, mitjançant la modificació de la Llei de Carreteres, hi queda prohibit l’exercici de la prostitució i es preveuen multes contra les dones. Aquesta disposició sanciona una activitat que no està tipificada com a delicte, expulsa de l’espai públic les dones en situació de prostitució i les empeny cap als locals d’altern i els prostíbuls de carretera, controlats per les xarxes proxenetes, com és el cas del macro bordell de la Jonquera. La indefinició jurídica de l’estat espanyol va cedint terreny davant les pressions de les indústries del sexe, que volen expandir els seus negocis mitjançant una legislació favorable. Com a dones feministes, denunciem l’explotació i la violència que s’amaguen rere aquest negoci. Enganyades, forçades, traficades o empeses per la necessitat, milions de dones i nenes d’arreu del món es veuen abocades a la prostitució, amb uns efectes físics i psicològics devastadors. La prostitució – i la tracta que comporta – són incompatibles amb la dignitat humana. Lluny de ser “l’ofici més antic” de les dones, representa un comerç entre homes – proxenetes i clients -, projecta una imatge degradant de la dona i perpetua la desigualtat: el 96% de les persones prostituïdes són dones i el 99% dels clients són homes. El capitalisme globalitzat ha dut aquesta iniquitat al seu paroxisme. Solidàries amb les víctimes de la prostitució, ens oposem a qualsevol normativa que les criminalitzi, fent-les invisibles i, per tant, encara més vulnerables. Però, de la mateixa manera, ens oposem a una regulació – sovint complementària de l’assetjament policial – que pretén establir “llocs apropiats” per a l’exercici de la prostitució o arbora l’excusa de millorar la seguretat de les persones prostituïdes. L’experiència dels països que han legalitzat la prostitució ens parla d’una influença creixent del crim organitzat en la vida pública, d’una expansió del tràfic i les violències, però no de millores pel que fa a la situació de les dones. Per tant, reivindiquem: . La supressió de tota forma de repressió contra les persones prostituïdes. . La regularització de les persones immigrades prostituïdes, sense obligació de denúncia de les xarxes de proxenetes o traficants. . Una legislació que permeti lluitar efectivament contra el tràfic i l’explotació sexual i que responsabilitzi els “clients prostituïdors”, declarant la compra de favors sexuals com una violència de gènere.  . Polítiques alternatives, oferint suport jurídic, assistencial, formació professional i accés als serveis socials a les persones en situació de prostitució, amb l’objectiu d’ajudar totes les qui ho desitgin a sortir-ne. . Educació escolar, així com formació de les administracions públiques, justícia i policia, en valors igualitaris i no sexistes.  

Grup promotorDones d’Enllaç  Collectif féministe 66 (Perpinyà) 

MEMBRES DU COLLECTIF DES DROITS DES FEMMES 66 : APEX – ASTI – ATTAC – Ass. des Femmes CGT Ferc – EELV – Femmes Solidaires – FSU – LDH – MRAP – NPA – PC – PG – PS – Solidaires 66.

DONES D’ENLLAÇ – 

AMB EL SUPORT DE : CATW-França – Collectif Femmes-Mixité CGT 13 – Collectif Midi Pyrénées Droits des Femmes – Comité de Vigilance pour les Droits de Femmes de Montpellier – Marche Mondiale des Femmes 31 – Réseau méditerranéen contre la traite des Femmes

—————

Tindrem un autocar de 50 places que partirà a les 8h del matí, el dissabte 26N, des de Barcelona.

Arribada a la Jonquera: 10h30tornada el mateix dia a les 17/18hlloc: davant de l’associació veïnal – Avinguda de Roma, 139

Preu autocar anada/tornada: 15 euros 

compte de l’associació DONES D’ENLLAÇ

“La Caixa” 2100 3215 91 2200227133

(no oblidar posar el nom de qui viatja)

www.donesdenllac.orghttp://acciofeminista26n.wordpress.com/

Compartir

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Picture of Tona Gusi

Tona Gusi

Fundadora i Co-coordinadora de La Independent. També és psicòloga menció en Psicologia d'Intervenció Clínica i menció en Psicologia del Treball i les Organitzacions.
Search

There is no Event

Butlletí de notícies

Subscriu-te al nostre butlletí setmanal amb les darreres notícies publicades.

També et pot interessar

feminismo mini2

Feminismo y pandemia (III). Las Políticas de Igualdad

La eurodiputada sueca Malin Björk hizo la primera intervención de la conversación “Políticas públicas...

Sara 1

*Campaña Defensoras somos Todas

OPINIÓN Hace algunos años escribía que me era imposible pensar en una persona amada...

Mèxic: Aproven Pla de Treball del Inmujeres per al 2018 / La Independent / Notícies gènere

No hay traducción disponible Divendres passat va tenir lloc la Primera Sessió Ordinària 2018 de...