miércoles 17 julio 2024

miércoles 17 julio 2024

Barcelona – Internacional: ” Les Dones Parim, Les Dones Decidim” / La Independent / Notícies Gènere

No hay traducción disponible

Amb les consignes: Les Joves També Desobeïm, Les Dones Parim i Les Dones Decidim, va tenir lloc el dia 28 de setembre, (Dia Internacional per la Despenalització de l’Avortament) un acte-concentració a la Plaça Sant Jaume de Barcelona, reivindicant el Dret de totes les Dones a poder avortar lliurement i amb totes les garanties.

 

abortoooo

 

Cada any, el dia  28 de Septembre, s’alcen milions de veus arreu del món pèls drets sexuals i reproductius, posant al centre, el dret de les dones a decidir sobre el propi cos, i a fer-ho de forma lliure i segura. Aquests col·lectius exigeixen la despenelització total de l’Avortament voluntari arreu del món.

A Barcelona varen convocar els diversos col·lectius que formen part de la Plataforma pel Dret a l’Avortament,

 

 

 

aborto 11

 

 

Segons les organitzacions de dones participants “donen resposta a l’ofensiva retrògrada, masclista i patriarcal, d’abast internacional, d’ingerència sobre la vida i els cossos de les dones” afirmen des de les associacions convocants, i afegeixen: “Refermem la nostra força, reivindiquem la nostra lluita”.

 

 

 

aborto 2

 

 

 

Aquest dia es recorden a milers de dones, que moren al món per avortaments clandestins (47.000 a l’any segons l’OMS), i el fet que encara moltes dones són empresonades per decidir avortar.

A l’Estat Espanyol és nega l’atenció sanitària a dones embarassades sense “papers”. Milers de dones avorten cada any, dins i fora de la legalitat, i en molts casos en forma precària i insegura.

La mobilització feminista parla de no desistir en aquesta voluntat de garantir els drets i llibertats de les dones, sense ingerències ni passes enrere.

Fa molts anys que les dones fan aquesta lluita, compromeses a tot el món, per tal d’arribar a aconseguir aquest drets, que consideren són drets humans de les dones.

 

 

 Aborto chili

 

 


També hi participaren i varem llegir Comunicats, dones llatinoamericanes per aconseguir aquests drets a Xile, El Salvador, Perú, i a la resta d’Amèrica Llatina.

 

 

 

Compartir

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Picture of Amada Santos

Amada Santos

Fotoperiodista i Socióloga. Activista Feminista, Defensora DDHH i Cooperant. Presidenta de la XIDPIC.Cat. Co-coordinadora i Editora de La Independent. Coordinadora Internacional a la RIPVG
Search

There is no Event

Butlletí de notícies

Subscriu-te al nostre butlletí setmanal amb les darreres notícies publicades.

També et pot interessar

Barcelona: Homenatge a les preses de les Corts, el 14 d’abril / La Independent / Notícies gènere

No hay traducción disponible El reconeixement de la memòria de la desapareguda Presó de dones...

Prefaci de Christine Delphy al llibre de Jhon Stoltenberg

Traducció de Gloria Casas Vila. Per què publicar un llibre d’un home en una col·lecció...

Las mujeres saudies que votaran dentro de cuatro años en las elecciones locales quieren ir más lejos

Contiene los artículos: “El camino a la recuperación de derechos islámicos lagítimos” de María Laure...