jueves 18 julio 2024

jueves 18 julio 2024

Carme Porta-1

Vaga de Totes

No hay traducción disponible

Carme Porta-1

OPINIÓ

Els treballs que les dones hem fet durant segles, amagat sota l’amor i la servitud. Segles que passen i segueix la invisibilitat, la desatenció, el desenfoc polític i social cap a les dones.

Mentre, les aportacions de les dones generen vida i benestar: tenim cura de les persones, de les llars, de la higiene, de la salut… cobrim allò que no cobreixen les polítiques socials i ens cauen a sobre les retallades, però seguim invisibles, ignorades, desateses.

Però no tot queda en la penombra, hi ha iniciatives, idees i dones que mouen el món. El moviment Feminista reflexiona i impulsa la Vaga de Totes. Una iniciativa que va arrencar ahir 22 d’octubre, amb una jornada de lluita i reivindicació. Totes ens podem sentir part, representades i actives. Totes podem aportar, opinar. Som part i som escoltades. Exigim que se’n escolti i es valori allò que aportem, que hem aportat i aportarem.

Prendre un concepte tan lligat a la part productiva de la societat, renombrar-lo i fer-lo nostre per tal que la societat reflexioni, es recrei, reconstrueixi i doni valor als treballs de cura, aquells treballs fonamentals per a la vida.

Sense els treballs que desenvolupem en l’àmbit familiar, reproductiu, educatiu i pedagògic, social… sense ser cap mútua, ni cap superdona, simplement pel fet de ser dones, mares, filles… el rol social porta una motxilla difícil de compartir sinó hi ha canvis i aquests canvis necessaris no van acompanyats de decissions polítiques, ans al contrari, les polítiques són regressives, lesives contra les dones.

La Vaga de Totes ho evidencia i visibilitza, ho denuncia i critica, apunta alternatives i fa una crida a formar xarxa, a interaccionar i actuar. Ahir va començar un nou procés, important, necessari i amb perspectiva de futur.

Compartir

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Picture of Tona Gusi

Tona Gusi

Fundadora i Co-coordinadora de La Independent. També és psicòloga menció en Psicologia d'Intervenció Clínica i menció en Psicologia del Treball i les Organitzacions.
Search

There is no Event

Butlletí de notícies

Subscriu-te al nostre butlletí setmanal amb les darreres notícies publicades.

També et pot interessar

Casa de Protección a Periodistas del Distrito Federal: Se recupera lo robado en CIMAC

Este 7 de junio en México los empresarios celebran la libertad de expresión y...

Las Madres de Soacha reciben el Premio ICIP Constructors de Pau 2012

El próximo lunes 18 de marzo se celebrará en el Parlamento de Cataluña la entrega...

El Cohousing con perspectiva de género

Desde Cohousing Barcelona promueven el acceso a la vivienda a través del Cohousing. El...