miércoles 01 mayo 2024

miércoles 01 mayo 2024

Barcelona: TEATRE Naku estrena “A TODO PECHO” / La Independent / Notícies gènere

 

 

 

 

L’obra de teatre “A todo pecho” es presentarà* fins a finals de maig a la Sala Cincómonos de Barcelona. És la versió revisada de la celebrada peça de titelles per a adults, escrita i dirigida per la veneçolana Sonia González*’ i portada a escena per la companyia Naku. Les actrius Mariam González i Aurora Póveda donen vida a Cristina, la titella protagonista.


“A todo pecho” és una obra de titelles per a adults de caràcter autobiogràfic, un monòleg escrit i concebuta per Sonia González mentre es guaria de les ferides d’una experiència real. Cristina, una nina manipulada per dues actrius i la fràgil protagonista d’aquesta història, ens obre el seu cor de drap explicant-nos amb humor i ironia les fases d’un despit. Per tant l’amor i el desamor en són els protagonistes.

 

A todo pecho 02 2

 

 

A destacar-ne també l’escenografia, que és un llit matrimonial que es converteix en “caixa de Pandora”, on les dues actrius – manipuladores són part activa de l’ espectacle tot fent dels seus cossos part de l’escenari. William Defresne és l’escenògraf i  la il·luminació és a càrrec de Mario Bacciottini.

L’equip de Teatre Naku -Barcelona es va recloure durant gairebé un mes en una antiga fàbrica a França (veiu relat complet del muntatge ) per reconstruir i desenvolupar la posada en escena sense passar per alt les conseqüències que les noves tecnologies aporten als despits actuals.

La Independent ha parlat amb la productora Brenda Barrocal, que a banda de parlar-nos del gran talent de la dramaturga i directora Sonia González, ha volgut destacar la notorietat d’aquesta obra, que en la seva primera versió es va estrenar a Caracas l’any 2000 amb un gran exit de públic i crítica tant del país com internacional (Premi Municipal de Teatre de Caracas a la millor obra de titelles, Premi  Festival Internacional de Teatre de titelles de de Praga a la millor dramaturgia).

 
*L’escenari escollit per a la seva reestrena mundial és la Sala Cincómonos de Barcelona (Consell de Cent, 283). Els dissabtes : 17 , 24 , 31 de maig i 7, 14 de juny, a les 19 hores.

*’ Sonia González


Neix a Caracas el1964. Mestra i llicenciada en Lletres per laa Universidad Central de Venezuela.

Ha publicat: “De un mismo pájaro lanzada”, Ediciones CELARG, premio “Fermando Paz Castillo mención poesía”, 1982; “Nadie en la madera”, Ediciones Fundarte, 1993; “Las recetas de la Yaya”, Editorial Los libros del Nacional, 1999.

Entre 1988 i 1992 va treballar amb la companyia italiana “Teatro del Drago” como actriu en l’obra “Pinocho” i com a dramaturga en “El océano desconocido de Cristóbal Colón” (bolos a Portugal, França, Itàlia, Alemanya, Suisa, Bèlgica i Japó).

Va fundar i dirigeix a Venezola des del 1989 el Teatro Naku escribint i dirigint les obres “Namonina a re”, “Angel”, “Mujeres a cuatro manos”, “De espantos y aparecidos”, “Naku Cirkus” i “A todo pecho” ( bolos i Festivals internacionals d’ Itàlia, Espanyaa, França, Alemanya, Suisa, Austria, Suècia, Anglaterra, Holanda, Finlandia, Colombia, Brasil, Irlanda, Portugal i Veneçola)

També dirigeix actualment la serie infantil  de televisió a Veneçola, “El sueño de Leo”.

 

 

Compartir

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Tona Gusi

Tona Gusi

Fundadora i Co-coordinadora de La Independent. També és psicòloga menció en Psicologia d'Intervenció Clínica i menció en Psicologia del Treball i les Organitzacions.
Search

There is no Event

Butlletí de notícies

Subscriu-te al nostre butlletí setmanal amb les darreres notícies publicades.

També et pot interessar

Barcelona: #SouthrEUvolution.I Fòrum del Sur de Europa / La Independent / Notícies Génere

  Este viernes 23 y sábado 24 se celebrará en Barcelona el I Foro del...

Periodista y escritora

Mujerómetro

        OPINIÓN Después de oír a Irene Montero preguntarse sobre qué es...

Italia: La Relatora de l’ONU recull informació sobre la violència contra la dona

Ho farà  a fi de recollir informació sobre la violència de gènere en aquest país i...